internetový armádní magazín

Admirál Kuzněcov - zahájení modernizace v roce 2018

17.11.2016 22:10

Ruský letadlový křižník Admirál Kuzněcov, který je jediným klasickým letadlovým nosičem ruského vojenského námořnictva se dočká opravy a rozsáhlejší modernizace v roce 2018. Ta se dotkne především veškerých řídících a elektronických systémů a podle ruské Spojené loďařské korporace posune loď na zcela novou úroveň.

Pohon plavidla, který je především v poslední době středem pozornosti pro svoji nadměrnou kouřivost nebude možno nijak zásadně a koncepčně změnit. Po provedené opravě by však nijakým způsobem neměl omezovat bojovou sílu lodi.

Admirál Kuzněcov je vybaven pohonem, který byl původně určen pro plavidla s podstatně menším výtlakem a byl velké lodi pouze nouzově přizpůsoben. Pokud má loď plout rychlostí větší než 18 uzlů musí jeho kotle spalující topný olej pracovat ve speciálním režimu "přetížení", kdy je pod zvýšeným tlakem dodáváno více paliva. Tomu však neodpovídá množství systémem přistupujícího vzduchu a dochází k nedokonalému spalování a tím i zvýšené kouřivosti. Svoji roli zde pochopitelně hraje i stáří zařízení a typ či kvalita topného oleje.

Ruské vojenské námořnictvo v budoucnosti plánuje stavbu několika nových letadlových nosičů. O jejich pohon by se měly starat jaderné reaktory. Militarybox, CC BY-SA

                                                      letadlový křižník Admirál Kuzněcov

                                                         (foto: MO RF / Mil.ru / CC BY)

 

Diskusní téma: Admirál Kuzněcov - zahájení modernizace v roce 2018

Datum: 19.11.2016

Vložil: Blabla

Titulek: Kuzněcov

Po přečtení článku se nemohu zbavit dojmu, že Kuzněcov je out vlastně už od začátku... Jako poddimenzovat pohon? WTF? A nelze to změnit?

Datum: 18.11.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Tyto zprávy...

...z ruských médií byly vzápětí dementovány/uvedeny na pravou míru. Modernizovat se bude, ale bude vypsáno výběrové řízení a zatím se tedy neví kdy modernizace začne, ani kdo bude modernizovat.

https://lenta.ru/news/2016/11/16/kuznetz/

Datum: 18.11.2016

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: Tyto zprávy...

Uvidíme. Dovolíme si nesouhlasit. Ano, soutěž bude, ale na podstatu věci - kde a kdy to bude dělat to nebude mít podstatný vliv.

Datum: 18.11.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Re: Tyto zprávy...

S tím souhlasím. Spíš mi šlo o to, aby to tady pak nebylo s diskutujícími jako s Armatou/T-14 ( že někdo někde řekl, že budou mít v roce 2020 dva tisíce T-14 a ono nic:) ).

Datum: 21.11.2016

Vložil: Karel

Titulek: Re: Re: Re: Tyto zprávy...

A o to v podstatě jde. Kdo (?!?) to řekl? Ministr obrany ruské federace nebo Putin? Kdo řekl, že Rusko vyrobí v podstatě za čtyři roky 2000 tisíce těchto drahých tanků. Jestli to víš nebo třeba redakce dejte info. Myslím, že by to zajímalo více lidí. Prý to bylo napsáno v jakémsi plánu modernizace či vyzbrojení ruské armády. Já viděl jenom jakási videa k tomu tématu a v těch to nebylo.

Vyhledávání