internetový armádní magazín

Admirál Kuzněcov zamíří v létě do Středozemního moře

05.03.2016 15:20

Podle agentury TASS ruský letadlový křižník Admirál Kuzněcov zamíří v létě do Středozemního moře. Postaví se zde do čela ruského námořního uskupení, které momentálně plní především úkoly směřující na podporu akcí prováděných v Sýrii syrskými vládními silami a podpůrným ruským kontingentem.

Loď Admirál Kuzněcov se momentálně nachází v Murmansku, kde prochází kontrolou technické připravenosti před dlouhou cestou, přípravou zásob a letecké munice.

Akce ve Středozemním moři má pro loď Admirál Kuzněcov skončit před koncem letošního roku, kdy se má vrátit domů k provedení naplánovaných rozsáhlých oprav a modernizací soustav a systémů. Opravy a modernizace májí trvat dva až dva a půl roku. Po tuto dobu budou ruské námořní síly bez akceschopného letadlového nosiče. Militarybox, CC BY-SA

                                                ruský letadlový křižník Admirál Kuzněcov

                                                               (foto: US DoD / PD)

 

Diskusní téma: Admirál Kuzněcov zamíří v létě do Středozemního moře

Datum: 05.03.2016

Vložil: alexa123

Titulek: .

Buď má námorníctvo aspoň dve-tri lietadlové lode alebo žiadne. Pri jednej je väčšinu roka na základni pri pravidelnej údržbe. A ak sa modernizuje - viď tento príklad, tak je odstavená na dva roky. Takže čo z jednej lode?

Datum: 05.03.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: .

Prestiž! A alespoň nějaký základ vycvičeného a zkušeného personálu do budoucna... Přeci jenom začínat úplně od píky by je jednou stálo zatraceně draho (finančně i časově)...

Datum: 05.03.2016

Vložil: Locket

Titulek: Re: .

Přesně tak jak psal Xawier, jde hlavně o udržení schopnosti a umu palubního letectví do budoucna jako v celku. "Ekonomické-nouzové" řešení z doby kdy to vlastně ani jinak nešlo, při zachování potenciálu pro budoucnost. Hlavní úkol pro rok 2016 bude pro Kuzněcova plné osvojení nových palubních víceúčelových MiGů-29K/KUB a výcvik (zřejmě i bojový) pilotů a personálu. Další zkouška ohněm v Sýrii, aneb jak sami říkají nelepší možnost reál výcviku pro VMF-A.

Datum: 05.03.2016

Vložil: Locket

Titulek: Re: .

Přesně tak jak psal Xawier, jde hlavně o udržení schopnosti a umu palubního letectví do budoucna jako celku. "Ekonomické-nouzové" řešení z doby kdy to vlastně ani jinak nešlo, při zachování potenciálu pro budoucnost. Hlavní úkol pro rok 2016 bude pro Kuzněcova plné osvojení nových palubních víceúčelových MiGů-29K/KUB a výcvik (zřejmě i bojový) pilotů a personálu. Další zkouška ohněm v Sýrii, aneb jak sami říkají nelepší možnost reál výcviku pro VMF-A.

Datum: 06.03.2016

Vložil: David

Titulek: Re: .

V prakticky stejné situaci je Francie se svou jedinou letadlovou lodí Richelieu, totéž by se dalo říci i o Brazíli, která má také jenom jednu letadlovou loď. Takže to není jen nějaká specialita Ruska.

Datum: 06.03.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Re: .

Ono konec konců kdo má více jak dvě skutečné letadlové lodě na světě krom USA???

Datum: 07.03.2016

Vložil: alexa123

Titulek: Re: Re: Re: .

Keby kedykoľvek došlo ku naozaj svetovému konfliktu, okrem USA nikto nemá reálnu šancu zapojiť do konfliktu svoje lietadlové lode. Väčšina existujúcich lodí by kotvila v domovskej základni - pravidelná údržba resp. dlhodobá modernizácia.

Datum: 08.03.2016

Vložil: esk

Titulek: Re: Re: Re: Re: .

V případě světového konfliktu budou letadlovky první na ráně, na moři zasypány atomem.

Vyhledávání

 

 

 

 

army shop E-ARMY Liberec