internetový armádní magazín

Americké letectvo řeší nedostatek pilotů

24.10.2017 06:15

V srpnu loňského roku personální služba amerického vojenského letectva (U.S. Air Force) oficiálně přiznala značný nedostatek pilotů. Americké ministerstvo obrany nyní operativně (s účastí a pomocí prezidenta) přichází s rychlým řešením této personální krize (u letectva je nazývána "tichou krizí"). Americký prezident Donald Trump podepsal pozměňovací návrhy nařízení o výkonu služby, které umožní okamžitý návrat přibližně tisícovky starších příslušníků leteckého personálu.

Americké vojenské letectvo má v současnosti cca 20300 pilotů, včetně asi 3500 pilotů stíhaček (F-15, F-16, F-22). Celkový nedostatek se odhaduje asi na 1500 osob, z toho 1000 u stíhaček, což je nezanedbatelný počet.

Po vojenských pilotech je značná poptávka u soukromých leteckých společností. Civilní letečtí dopravci nabízejí vojenským pilotům výrazně lepší a pohodlnější pracovní podmínky, takže se jejich odchodům není co divit. Personální služba amerického vojenského letectva sice zavedla nové programy pro udržení a motivování sloužících pilotů, ale aby došlo k okamžitému vylepšení situace, byla nutná akce na úrovni prezidenta. Militarybox

                                              čtveřice amerických pilotů něžného pohlaví

                                                               (foto: USAF / PD)

 

 

Diskusní téma: Americké letectvo řeší nedostatek pilotů

Datum: 24.10.2017

Vložil: Mirra

Titulek: tak

nedávno tu byla podobná zprávička z RF a proameričtí cowboys se tomu náramně uculovali že lákají do letectva ženy. Jak je vidět tak v Americe není situace o nic lepší. Dá se říci že obě armády řeší stejné problémy. Jen v případě Ameriky je to s podivem díky mnohem větší populaci a násobně většímu vojenskému rozpočtu.

Vyhledávání