internetový armádní magazín

BAE Systems vylepší dánská BVP

26.10.2016 19:25

Britská společnost BAE Systems získala kontrakt od ministerstva obrany Dánska na výměnu systémů spojení u 44 bojových vozidel pěchoty CV9035 dánské armády. Instalované radiostanice a přidružená zařízení ve vozidlech mají být vyměněna za modernější. Elektronické soustavy vozidel řady CV90, která jsou dílem švédské společnosti Hägglunds disponují otevřenou architekturou, takže jejich úpravy, modernizace, rozšíření a přizpůsobení požadavkům libovolného operátora nepředstavují velký problém. 

Dánská armáda je s bojovými vozidly pěchoty CV9035 velmi spokojena. Ta podle hodnocení vykazují vysoký stupeň interoperability, taktické a strategické mobility, pohyblivosti v jakémkoli terénu a taktéž vysokou schopnost přežití. Všechny tyto vlastnosti si Dánové ověřili při působení v různých zahraničních misích. Militarybox, CC BY-SA

                                                             CV9035 dánské armády

                                                               (foto: US Gov. / PD)

 

Diskusní téma: BAE Systems vylepší dánská BVP

Datum: 27.10.2016

Vložil: Rase

Titulek: BVP

Zatím se BAE hodně snaží i v případě tendru pro AČR, tak uvidíme. Zatím jsou nežhavějšími kandidáty ASCOD2 a CV90. Němci asi vyčkávají s účastí, až bude oficiálně vypsaný tendr. Korejci se neprojevují a Italové nejspíš kutí něco se Zetorem.

Datum: 27.10.2016

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: BVP

Díky za příhodný doplněk informace o CV90. Jste dobrý.

Datum: 27.10.2016

Vložil: Rase

Titulek: Re: Re: BVP

Dodám ještě, že BAE nabízí spolupráci s VOP CZ, montáž a servis by probíhal v Šenově u Nového Jičína. Nedávno zástupci BAE ohlásili zájem na spolupráci s Meoptou.
https://www.euro.cz/byznys/bae-systems-se-spojil-s-ceskou-meoptou-kvuli-zakazce-za-50-miliard-1310903
General Dynamics je na tom obdobně s CSG, ani tady ale neočekávám kompletní licenční výrobu v ČR (teoreticky by to možné bylo).

Vyhledávání