internetový armádní magazín

Čeští vojáci se budou i nadále účastnit mezinárodních misí

21.04.2017 11:20

Podle slov náčelníka generálního štábu Armády České republiky generála Josefa Bečváře má Ministerstvo obrany ČR v plánu v blízké budoucnosti pokračovat v zapojování českých vojáků do mezinárodních vojenských misí ve světě. Pro konec letošního roku a rok 2018 platí, že čeští vojáci budou v mezinárodních misích v Iráku, Mali, Lotyšsku a Litvě. Jejich celkový počet se bude pohybovat kolem 850.

Čeští vojáci budou v nejbližší době pokračovat v misi v Mali, kde je jejich úkolem výcvik místních vojenských specialistů. Nově má do Mali zamířit i deset ženistů, kteří rozšíří oblasti výcviku.

V Iráku dokončí svůj úkol vojenský chirurgický tým, ale bude pokračovat činnost leteckých instruktorů ve výcviku iráckých pilotů a techniků letounů Aero L-159 Alca a činnost příslušníků vojenské policie.
Čeští vojáci se budou také podílet na posílení východního křídla NATO. Do Litvy zamíří mechanizovaná rota, která zde bude působit pod velením německého kontingentu. Do Lotyšska bude vyslána minometná četa, která bude pro změnu podléhat kanadskému velení. Militarybox, CC BY-SA 

Diskusní téma: Čeští vojáci se budou i nadále účastnit mezinárodních misí

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání