internetový armádní magazín

Flexible Strike - program modernizace zbraní bombardéru B-2A

16.12.2016 10:50

Vojenské letectvo Spojených států (U.S. Air Force) zahájí v příštím roce první fázi modernizačního programu Flexible Strike strategických bombardérů Northrop B-2A Spirit.

Modernizační program Flexible Strike se připravuje u firmy Nothrop Grumman od roku 2014 a měl by se stát základem pro budoucí vylepšování schopností zbraní bombardérů B-2A.

                                                               B-2A Spirit

                                                         (foto: USAF / PD)

 

Mezi zbraně, kterých se program dotkne jako první patří jaderné bomby B-61 o síle 0,3, 5, 10 a 50 kilotun TNT. Boeingen dodávaná nová sada digitálního inerciálního naváděcího systému (INS) má podstatně zvýšit přesnost těchto volně odhazovaných bomb. První upravené bomby budou k dispozici v roce 2017. Práce na bombách má probíhat až do roku 2020.

Jako druhá v řadě bude náhrada střel AGM-86B ALCM (Air-Launched Cruise Missile), které nosí jaderné bojové hlavice W80 o síle do 150 kt TNT novou zbraní LRSO (Long-Range Stand-Off). LRSO by měla k letectvu přijít v roce 2026, přičemž je počítáno s pořízením minimálně jednoho tisíce kusů. LRSO ponese modernizovanou jadernou bojovou hlavici W80-4. Militarybox, CC BY-SA

                                                            AGM-86B ALCM

                                                          (foto: USAF / PD)

 

Diskusní téma: Flexible Strike - program modernizace zbraní bombardéru B-2A

Datum: 19.12.2016

Vložil: jsk

Titulek: B-2 má ve výzbroji AGM-86B?

Domníval jsem se, že ji nosí jen B-52 H....

Vyhledávání