internetový armádní magazín

General Dynamics dodá Rakušanům nové Pandury

01.02.2017 19:25

Společnost General Dynamics European Land Systems získala před koncem loňského roku zakázku od ozbrojených sil Rakouska na 34 nových obrněných vozidel Pandur II 6x6. Vozidla budou vyrobena v domácích rakouských zbrojovkách a mají začít být dodávána v roce 2018. Oproti starším Pandurům provozovaných rakouskou armádou mají ty nové disponovat zlepšenou protiminovou ochranou a být vybaveny bezosádkovými bojovými věžemi nebo dálkově ovládanými zbraňovými stanicemi. Militarybox, CC BY-SA 

                                                    Pandur I 6x6 rakouské armády

                                               (foto: bohringer friedrich / CC BY-SA)

 

Diskusní téma: General Dynamics dodá Rakušanům nové Pandury

Datum: 01.02.2017

Vložil: Pepe

Titulek: Pandur

Rakušanům to bude určitě bohatě stačit, přeprava vojáků z dědinky A do dědinky B na střelba ani nic víc nevyžaduje. Tento nákup má pro ně svoji logiku, ale jinak je Pandur 6x6 hajtra za zenitem.

Datum: 06.02.2017

Vložil: Rase

Titulek: Re: Pandur

Ani bych neřek, přeci jen výbavou to bude stroj na moderní úrovni, jen bude 6x6. Navíc vylepšenou korbu má právě Corsac nebo ty nové Pandury pro AČR, ten Pandur na obrázku je ten co už dávno mají, teď chtějí něco novějšího a hlavně bojeschopnějšího.

Datum: 01.02.2017

Vložil: Saracen

Titulek: Pandur

Toto je podľa mňa skutočne auto pre ľahkú pechotu a poukazuje to na zbytočné nakupovanie vozidiel 8x8. Žiadne zbytočné elektronické vychytávky, ochráni pechotu pred ručnými zbraňami, črepinami a mínami. Pre mňa skutočný vojenský autobus.

Vyhledávání