internetový armádní magazín

Indie plánuje pořídit ruské střely Kalibr

01.09.2016 13:50

Podle ruských diplomatických kruhů plánuje Indie pořídit v Rusku řízené protizemní střely s plochou dráhou letu Kalibr (Club). Indické plány jsou očividně ovlivněny ruským, poměrně rozsáhlým a úspěšným nasazením těchto střel v konfliktu v Sýrii. Indie však bude moci každopádně získat pouze jejich exportní verzi (3M-14E) se sníženým doletem na 300 km (snížení doletu je dáno mezinárodními dohodami). Možnost nákupu střel Kalibr chce Indie pravděpodobně začít projednávat v říjnu při plánované návštěvě ruského prezidenta Putina v Indii.

Protizemní řízená střela 3M-14 Kalibr pro ruské ozbrojené síly má dolet přesahující 2600 km. Exportní verze je, jak již bylo uvedeno, minimálně v doletu značně degradována. Odborníci na raketové zbraně však nevylučují možnost, že by Indie mohla později přistoupit k úpravě střel a jejich dolet prodloužit. Militarybox, CC BY-SA 

                                                                     střela 3M-14E

                                                           (foto: Allocer / CC BY-SA)

                                           

Diskusní téma: Indie plánuje pořídit ruské střely Kalibr

Datum: 03.09.2016

Vložil: Dušan

Titulek: PROČ

si múže např. takový THAJWAN bez problémú poŕizovat střely stejného určení, provenience US, s doletem cca 3000 km (svého času prošlo i běžnou denní tlačí)... na ně se ono mezinárodně dojednané omezení doletu nevztahuje...?

Datum: 28.11.2016

Vložil: Racek

Titulek: Re: PROČ

To máš jednoduchý, Tchaiwan není stát ...

Vyhledávání