internetový armádní magazín

Izraelské raketové střely pro americké ozbrojené síly

13.08.2016 19:00

Americké ozbrojené síly dostaly nabídku od společností Raytheon a Rafael na dodávky mírně upravených izraelských protivzdušných raketových střel krátkého dosahu Tamir, které jsou v Izraeli součástí systémů protivzdušné obrany Iron Dome. Rakety jsou americkým ozbrojeným silám nabízeny pod jménem SkyHunter a měly by posloužit k zajištění přímé protivzdušné obrany pozemních jednotek při bojových operacích.

Rakety SkyHunter jsou nabízeny jako součást systému vyvíjeného vrámci programu IFPC Inc 2-I (Indirect Fire Protection Capability Increment 2 — Intercept), který by měl v dohledné době nahradit systémy Avenger s raketami FIM-92 Stinger.

Rakety SkyHunter by měly být odpalovány z univerzálního odpalovacího zařízení MML (Multi-Mission Launcher), které obsahuje patnáct modulů pro různé typy raket určených k protivzdušné obraně, jako jsou např. FIM-92 Stinger, AIM-9X Sidewinder, AGM-114 Hellfire nebo Miniature Hit-To-Kill. Jako nosič odpalovacího zařízení MML by měl posloužit nákladní automobil FMTV 6x6 od firmy Oshkosh, ale může to být i jiný typ.

Izraelská střela Tamir má délku 3 m a hmotnost pouze 90 kg. Jako součást systému Iron Dome dokáže ničit vzdušné cíle ve vzdálenostech od 4 do 70 km. Militarybox, CC BY-SA

                                              izraelská střela Tamir systému Iron Dome

    (foto: Nehemia Gershuni, https://www.ngphoto.biz/product/iron-dome-fire/ )

 

 

Diskusní téma: Izraelské raketové střely pro americké ozbrojené síly

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání