internetový armádní magazín

Modernizace tanků Challenger 2

05.06.2016 15:55

Armáda Velké Británie provede výběrové řízení na prodloužení životnosti a modernizaci svých hlavních bojových tanků Challenger 2. O účast ve výběrovém řízení projevily již dříve zájem společnosti RUAG, Lockheed Martin, CMI Defence, Krauss Maffei Wegmann a tým tvořený firmami Leonardo-Finmeccanica, Moog Inc., QinetiQ a Safran Electronics. K tomuto průmyslovému týmu se nyní rozhodly připojit i dosud vyčkávající společnosti BAE Systems a General Dynamics.

Armáda Velké Británie se rozhodla prodloužit dosud plánovanou životnost svých tanků Challenger 2 do roku 2025 rozsáhlejší modernizací minimálně o dalších deset let, tedy do roku 2035. Jediný zahraniční zákazník tanků Challenger 2 - Omán, bude zatím sledovat průběh programu a rozhodne se, zda se také připojí. Ománská armáda má 37 tanků Challenger 2.

Volba vítěze výběrového řízení na modernizaci tanků Challenger 2 má proběhnout v roce 2019. Militarybox, CC BY-SA

                                                                      Challenger 2

                                                   (foto: Cpl.Si. Longworth / MOD / OGL)

 

Diskusní téma: Modernizace tanků Challenger 2

Datum: 09.06.2016

Vložil: juggy

Titulek: palebná sila

bude v modernizácií riešený aj nový kanón ?

Datum: 09.06.2016

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: palebná sila

Zprávy o modernizaci tanků Challenger 2, nebo spíše o vyhlášení výběrového řízení na jejich modernizaci, konkrétně neřeší problém kanónu. Pouze jsou uváděny všeobecké stesky nad nekompatibilitou s jinými tankovými kanóny a municí NATO. Touha po přezbrojení na jiný kanón s hladkým vývrtem hlavně je však všeobecně známá. Myslíme si, že výměna kanónu bude obsažena ve všech, nebo aspoň většině, modernizačních nabídek.

Vyhledávání

 

 

 

 

aerosim.cz-banner-120x600-foto.png