internetový armádní magazín

Nové ruské kontrakty na tanky a BVP

25.08.2017 10:35

Ruské ministerstvo obrany uzavřelo v těchto dnech dohody s řadou podniků ruského vojensko-průmyslového komplexu v celkové hodnotě přesahující 170 miliard rublů. V rámci těchto uzavřených dohod dostanou ruské ozbrojené síly v nejbližším období 600 kusů nové a 200 kusů výrazně modernizované pozemní vojenské techniky.

 

Velmi významné dohody (za více než 24 miliard rublů) byly uzavřeny se společností Uralvagonzavod. Dnes již jediný ruský výrobce tanků obdržel významné zakázky na výrobu nových tanků T-90M a nových BMPT Terminator, a také opravy a modernizace starších tanků T-72B, T-80BV a T-90.

Za velmi zajímavý lze také považovat uzavřený kontrakt na dodávky nových bojových vozidel pěchoty BMP-3 s věžovými komplety Epocha, které jsou zatím známé pouze ze svého předvádění na perspektivních vozidlech Kurganěc-25, T-15 Armata a Bumerang. Není zcela jasné o jakou verzi kompletů půjde, protože na výstavě ARMY-2017 byly předváděny modely vyzbrojené novou 57mm zbraní LŠO-57, která původně vznikla jako granátomet (doplňková zbraň pro tank T-14 Armata ?) a dnes je s dlouhou hlavní prezentována jako "automatický kanón nízké balistiky". Dosud známá provedení Epochy nesou kanón 2A42 (2A42M) ráže 30 mm.  Militarybox, CC BY-SA 

Diskusní téma: Nové ruské kontrakty na tanky a BVP

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání