internetový armádní magazín

Nový evropský bojový letoun v režii Francie a Německa

14.07.2017 10:55

Francie a Německo mají v úmyslu společně vyvinout nový evropský bojový letoun, který by nahradil v současnosti používané stroje Dassault Rafale a Eurofighter Typhoon. Tato informace pochází z dokumentu vydaného po setkání představitelů francouzské a německé vlády v Paříži.   

Časový rozvrh prací na projektu nového evropského bojového letounu by měl být zveřejněn asi v polovině příštího roku.

Nový evropský bojový letoun by měl podle současných požadavků disponovat vlastnostmi velmi nízké zjistitelnosti průzkumnými prostředky protivníka a měl by být také schopen některých akcí bez přítomnosti pilota (nebo pilota a operátora) v kokpitu, a tím tak částečně svojí technikou nakročit k letounům šesté generace. Dá se předpokládat, že nový letoun by mohl být k dispozici po roce 2030.

Německo již nějakou dobu pracuje na projektu letounu, který by se měl stát náhradou stíhacích bombardérů Tornado. Jak to s tímto projektem dopadne po oznámení společných plánů s Francií ukáže až čas. Militarybox, CC BY-SA

                                 Rafale B - současný francouzký bojový letoun generace 4+

                                                             (foto: USAF / PD)

 

Diskusní téma: Nový evropský bojový letoun v režii Francie a Německa

Datum: 22.07.2017

Vložil: vombat

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: ?

Omlouvám se předem. Moji reakci prosím rozhodně neberte jako"Osobní útok vůči vám!" Cením si lidí s opačným názorem. Navíc všichni co jdou proti proudu u mě mají automaticky jeden bod plus...Chtěl bych jen upozornit na kolosální paradox jež jste "spáchal"A sice že reagujete větou že s dovolením cituji : jenom žvásty, na které nemá cenu reagovat. JJ dete tedy proti svému přesvědčení a stáváte se"Nejzavilejším reakcionářem. PS: I když souhlasím s rasem toto není útok na vás ale opravdu jen na odlehčení které mi ve většině internetových diskuzí chybí
!!!Děkuji za pochopení. :)

Datum: 15.07.2017

Vložil: bog

Titulek: Re: Re: ?

A preto ten motor už testujú, že? Darmo rusofóbi hromžia, T-50 bude, spolu s ďalšími novinkami. Haló, už nie sú 90ky, haló rabovačka skončila, haló... Iné je to v tom, že v Rusku sa spoločenské problémy riešia a nie vytvárajú v mene európskych hodnôt a iných žvástov. V prípade tohto projektu je šanca, že ošmahnutý krimigrant odpáli konštrukčnú kanclu. DE a FR majú oveľa vážnejšie vnútroštátne problémy, než mystická ruská hrozba.

Vyhledávání