internetový armádní magazín

Pancir-SM - sériová výroba v roce 2018

07.10.2016 12:15

Sériová výroba nových ruských protiletadlových hybridních komplexů Pancir-SM bude zahájena v roce 2018 (program je o 2 až 3 roky opožděn). V současné době jsou již dokončeny všechny konstrukční a přípravné práce a stavba finálních prototypů bude nejspíše provedena ještě do konce letošního roku, nejpozději počátkem roku příštího. 

Pro komplex Pancir-SM je připraven zcela nový kolový podvozek 8x8 navržený společností Kamaz (ala Tajfun) i alternativní pásový pozvozek. Pancir-SM vývojově navazuje na své předchůdce - komplexy Pancir-S a Pancir-S1, které jsou všeobecně velmi vysoce hodnoceny. Pancir-S byl vyvinut počátkem devadesátých let a později byl radikálně přepracován na verzi Pancir-S1, a to především za účelem realizace exportních zakázek do Spojených arabských emirátů, kam byl dodáván na kolových podvozcích 8x8 německé společnosti MAN. Komplexy jsou vybaveny dvojicí dvouhlavňových rychlopalných kanónů ráže 30 mm a osmi až dvanácti raketovými řízenými střelami s radiolokačním navedením. Komplexy jsou určeny především k objektové protivzdušné obraně blízké zóny a jsou schopny ničit i malorozměrné cíle letící ve velmi malých výškách. V současné době jsou tyto komplexy provozovány v Rusku, Spojených arabských emirátech, Alžírsku, Iráku a Sýrii.

                              vylepšený Pancir-S1 (Pancir-S2) na letošní výstavě Army 2016

                                                       (foto: V. Kuzmin / CC BY-SA)

   

Pancir-SM bude disponovat novou elektrooptickou stanicí a novým radarovým modulem s anténou s aktivními fázovanými poli. Tato nová zařízení umožňují zvýšení detekčního dosahu až na 75 km (Pancir-S1 - 40 km) a posunutí okraje zóny možného postřelování cílů až na 40 km (Pancir-S1 - 20 km). Komplex bude mít více typů střeleckých vozidel, která ponesou celkově několikanásobně více raketových řízených střel. Militarybox, CC BY-SA

 

Diskusní téma: Pancir-SM - sériová výroba v roce 2018

Datum: 07.10.2016

Vložil: Bors

Titulek: Pancir

No, nebyl by to ideální protivzdušný systém pro armádu ČR? Úplně to vidím tu krásu na podvozku 8x8 Tatra 815-7.

Datum: 07.10.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Pancir

Byl. Taky tu krásu vidím, akorát že to má všechno pár zapeklitých háčků. Ten největší hák je vtom, že jsme na opačné straně barikády, a ta barikáda se za poslední roky výrazně zvětšila. Kde sedí ti nejpilnější barikádníci radši nebudu ani psát, abych nevyvolával zbytečné vášně. Pancir jako systém se mi opravdu líbí, podobně jako starší Tunguska.

Datum: 07.10.2016

Vložil: Alex

Titulek: Re: Re: Pancir

Když už si ty Panciry nemůže objednat AČR, mohli by si je objednat aspoň nějací Arabáči na podvozku Tatra. To by snad možné bylo? Existuje snad nějaký trh, a neviditelná ruka trhu by měla být v kapitalismu téměř nad vším. Nebo ne?

Datum: 08.10.2016

Vložil: Kuba

Titulek: Re: Re: Pancir

Raději příště nepiš vůbec nic....než takhle nenápadně podsouvat svůj názor mezi řádky

Datum: 08.10.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: Re: Pancir

Děkuji za názor. Toto přání zcela určitě nesplním, protože na Militarybox chodím rád, je to dobrý vojenský web oproštěný od mnoha bludů a předsudků, je to web který se stal mojí srdcovou záležitostí a hold mě baví sem psát do diskusí. Za své názory se nestydím a jsem schopen je psát zcela naplno, ale také jsem schopen přijímat názory druhých. Je lepší podsouvat svůj názor mezi řádky a přiznat se, že tomu tak je, než být sprostý a v případě nedostatku invence a argumentů někoho nálepkovat různými jakože ponižujícími barvami nebo označeními.

Datum: 10.10.2016

Vložil: Kuba

Titulek: Re: Re: Re: Re: Pancir

Popření věty ve větě následující fakt není otázka názoru...

Datum: 09.10.2016

Vložil: Mirra

Titulek: Re: Re: Pancir

to není zas takový problém když se chce, viz třeba sunitští arabové se s rusy nemusí a přesto když jde o dobrý kšeft tak se dohodnou. Stejně jako Turci. Bohužel u nás pořád převažuje naučené ideologické vidění světa nad pragmatismem. A barikáda se nějak nezvětšila, jen jistá hlučná malá skupinka ideologicky poslušných dělá takový rámus jako by nám hrozila invaze. Většina normálních lidí ze situace nemá radost a berou to jako boj o moc nad světem.

Datum: 07.10.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Pancir

Asi byl. Ale stale vidim Pancir jen jako doplnek k nejakemu protivzdusnemu systemu stredniho dosahu...

Datum: 07.10.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: Pancir

Jasnačka. Absolutní souhlas. Škoda, že to jen fikce.

Datum: 12.10.2016

Vložil: Flanker.27

Titulek: Re: Re: Pancir

Ze kterých máme bohužel jen čtyři KUBy.

Záznamy: 1 - 10 ze 10

Vyhledávání