internetový armádní magazín

Podepsán kontrakt na novou letadlovou loď Enterprise

26.05.2016 13:10

Americká společnost Huntington Ingalls Industries informala o podepsání kontraktu na stavbu nové jaderné víceúčelové letadlové lodi pro americké vojenské námořnictvo (U.S. Navy) - CVN-80 Enterprise. Půjde o třetí letadlovou loď třídy Gerald R. Ford.

Stavba letadlové lodi CVN-80 Enterprise by měla být podle kontraktu zahájena v roce 2018. Americké vojenské námořnictvo počítá s jejím převzetím v roce 2027. Nová loď bude nahrazovat CVN-69 Dwight D. Eisenhower třídy Nimitz.

Společnost Huntington Ingalls Industries je jedinou firmou ve Spojených státech amerických, která provádí výstavbu jaderných víceúčelových letadlových lodí. Podle představitelů firmy bude u CVN-80 Enterprise využito zkušeností se stavbou předcházejících dvou lodí CVN-78 Gerald R. Ford a CVN-79 John  F. Kennedy, což povede ke znatelným finančním úsporám. Loď CVN-78 Gerald R. Ford si má americké vojenské námořnictvo převzít v letošním roce a nahradit jí nosič CVN-65 Enterprise. Převzetí CVN-79 John  F. Kennedy má proběhnout v roce 2022.

Životnost jaderných víceúčelových letadlových lodí třídy Gerald R. Ford má být padesát let. Militarybox, CC BY-SA

                            předpokládaná podoba letadlového nosiče USS Enterprise CVN-80

                                                             (foto: U.S. DoD / PD)

 

 

Diskusní téma: Podepsán kontrakt na novou letadlovou loď Enterprise

Datum: 01.06.2016

Vložil: jarda

Titulek: a

Proč nyní somálci neberou rukojmí

Datum: 27.05.2016

Vložil: pan.Kuba

Titulek: jak stary baby na trhu

Driv jsem na tenhle server chodil rad i kvuli diskuzim, ale diky kremlofilni parte internetovych deprivantu, viz diskuze pod timto clankem, uz na tohle rezignuji, prectu clanek a jdu radsi jinam. Jakakoliv vecna diskuze se tady hned zvrhne v Obamu, bilderbergy (i kdyz to vam asi fandim), zednare a iluminaty. Nejsem zadnej skalni fanda USA, ale ty pro-kremelsky vysplechty tady jsou uplne mimo misu. Informace zadna, nenavist a hloupost extremni.
A jen tak pro info...vy trollove...samozrejme, ze letadlove lode jsou hlavni slozkou americke armady a hlavnim nastrojem zahranicni politiky...uz z dob pred 2.sv. valkou. Nechapu o cem tady diskutujete?! Podivejte se na statistiky namornich sil ve svete. V momente, kdy Cina slape USA na zada, ma uz snad i vetsi sily pokud jde o ponorky a pod. je jasny, ze si USA udrzuje alespon soucasne stavy a snazi se byt o krok napred minimalne technologicky. Mit na to Kreml lidi, penize a technologie, tak drti letadlove lode ve velkem. Ale na stesti na to nema ani jedno.
Tak se tady proberte, vy chytraci, a zkuste se vratit k produktivnim diskuzim a ne jenom babskemu tlachani bez spetky informaci, bez myslenky a nepodlozenych jakkymikoliv daty

Datum: 27.05.2016

Vložil: veterán 47

Titulek: Re: jak stary baby na trhu

Stavanie lietadlových lodí pre Ruské námornictvo vlastne ani nemá význam. Uveďte mi jeden príklad, k čomu by ich využili. Už aj tá jediná ktorú majú je im na nič. Jediná ruská vojenská základňa ako taká je v Sýrii. Pričom Čierné a Stredozemné more blokuje NATO podobne ako Balt. To isté sa dá povedať aj o Severnom mori a o Berignovom prielive. Na ochranu Kuril či ostrovov v Severnom mori ich jednoducho nepotrebujú. Vetu "Mit na to Kreml lidi, peníze a technologie..." by ste mali zmeniť na jednoduhšiu a to "Mít na to dúvod...". Snáď ako dôkaz k tomu, že ľudí, peniaze a technologiu na to majú, stačí tá jediná lietadlová loď, pre ktorú vlastne nemajú využitie. Trošku zemepisu nezaškodí.
Pre USA s ich mimoteritoriálnymi základňami sú však nevyhnutné!

Datum: 26.05.2016

Vložil: Sd

Titulek: Chápu-nechápu

Je mi jasné, že je třeba nahrazovat starší jednotky, ale potřebuje Amerika tolik letadlových lodí plus další sekundární nosiče letadel pro zajištění bezpečnosti své, popř. spojenců?

EU má pŕeci dostatečně moderní námořní síly pro svou obranu.

Ford aircraft carier je moderní, predimenzovaná loď, takže počet letadlových lodí by neměl být tak velký jako v minulosti.

Ale i tak, skutečně potřebuje USA tolik letadlových lodí?
Myslím, že je to zbytečné.

Datum: 26.05.2016

Vložil: barack ohava

Titulek: Re: Chápu-nechápu

Hold Obamuv režim potřebuje zbrojit, zbrojit a ještě jednou zbrojit, Je potřeba kroutit ruky za záda neposlušním státum ,, jak prohlásil ,, OHAVA,, ve svém legendárním projevu..

Datum: 27.05.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Chápu-nechápu

USA to mají "všude daleko". A když chtějí diktovat "demokracii" po celém světě, letadlové lodě jsou základ...

Datum: 27.05.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Re: Chápu-nechápu

Navíc ekonomika i politika USA jsou na zbrojení přímo závislé. To ale platí pro celou armádu, která by klidně mohla být poloviční a i tak by byla nejsilnější na světě. Ale jsou tu ty ekonomicko-politické zájmy...

Vyhledávání

 

 

 

 

faynmobil120x600.gif