internetový armádní magazín

Ruská armáda dostane nové průzkumné vozidlo na bázi BMP-3

07.11.2017 10:25

Ruská armáda očekává příchod nového bojového průzkumného vozidla (BRM) vytvořeného na bázi BMP-3. Informoval o tom zástupce náčelníka hlavního štábu pozemních vojsk pro průzkum, generálmajor Vladimir Marušin.

Na novém bojovém průzkumném vozidle na bázi BMP-3 se již nějakou dobu intenzivně pracuje. Vozidlo by mělo splňovat i ty nejnáročnější požadavky ruských vojsk. Jeho útroby by měly skrývat nejnovější průzkumná zařízení na bázi radiolokátorů, radiových senzorů, laserových i optických dálkoměrů, televizních kamer s vysokou rozlišovací schopností a termovizorů. K dispozici by měl být i komplex malých leteckých dronů.  

Podle Marušina bude vozidlo schopno pracovat i ve zcela autonomním režimu. Instalované technologické prvky mu mají umožňovat určovat přesné souřadnice i bez využití satelitních systémů, které se mohou stát vlivem bojové činnosti nefunkčními.

Je třeba připomenout, že v minulosti již na bázi BMP-3 bylo vytvořeno zajímavé a propracované průzkuné bojové vozidlo s označením BRM-3K Rys, ale výrazněji se nerozšířilo. Zda nový pásový bojový "průzkumník" bude jeho variantou, nebo půjde o vozidlo postavené jinak není zatím jasné. Rozhodně platforma BRM-3K je v současnosti využívána k experimentování s novými bezosádkovými bojovými věžemi (Bajkal) a systémy dálkového ovládání vozidel.  Militarybox

                                                                     BRM-3K Rys

                                                       (foto: V. Kitajev / CC BY-SA)

 

 

Diskusní téma: Ruská armáda dostane nové průzkumné vozidlo na bázi BMP-3

Datum: 07.11.2017

Vložil: Ztak

Titulek: New SVK BPsV

https://vladimirbednar.blog.sme.sk/c/468070/modernizovane-bpzv-najmodernejsi-prirastok-os-sr.html

Datum: 07.11.2017

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: New SVK BPsV

Nejsme webové stránky na odkazy. Diskusní téma zní: "Ruská armáda dostane nové průzkumné vozidlo na bázi BMP-3"

Datum: 08.11.2017

Vložil: Jindra

Titulek: Re: Re: New SVK BPsV

Zřejme chtel sdělit, že slováci jedou cestou modernizace BPzV Svatava na bázi BVP-1 (BMP-1) a rusáci se o to jenom pokoušejí na novější bázi BMP-3 (BRM-3K Rys).

Datum: 07.11.2017

Vložil: David

Titulek: BRM

To mi přijde jako zajímavé a efektivní řešení. Pravda, ruská armáda již připravuje nové pásové BVP Kurganěc. Jenže to je poměrně těžké, patrně bude také drahé. Takže pokud bude doplněno menším, lehčím a jistě i levnějším pásovým vozidlem pro průzkum, bylo by to logické a efektivní řešení. Ostatně, již původní BRM-3 Rys je podle mě nedoceněný

Datum: 07.11.2017

Vložil: feri

Titulek: Re: BRM

povedal by som ze BMP3 a jeho rozne verzie a prestavby budu v ruskej armade este dlho sluzit aj subezne s kurgantsom. predsa len stale pouzivaju aj mnozstvo BMP1 a 2, ktore budu potrebovat postupne nahradzovat novym strojom. to podla mna dava rodine bmp3 velku sancu na este dlhy zivot.

Datum: 09.11.2017

Vložil: Flanker.27

Titulek: Re: BRM

Pokud vím, tak BMP-3 a vozidla na jeho základě ani nebylo v první vlně plánováno nahradit kurgaňcem/T-15, nové řady vozidel mají nahradit "jedničky" a "dvojky" a trojky doplnit.

Vyhledávání