internetový armádní magazín

Rusové se rozhodli otestovat v Sýrii průzkumný Tu-214R

16.02.2016 14:55

Ruské vojenské letectvo pravděpodobně poslalo do Sýrie svůj nový průzkumný letoun Tupolev Tu-214R registračního čísla RF-64514. Zdroje této informace se odvolávají na údaje poskytované skenerem Flighradar24. 

Průzkumný letoun Tu-214R údajně použil k přeletu do Sýrie ruským letectvem již zaužívané trasy vedoucí nad Kaspickým mořem a dále vzdušnými prostory Íránu a Iráku. V Sýrii přistál v Latakii na základně Hmeymim, kde sídlí ruský letecký kontingent.

                                                                    první Tu-214R

                                                   (foto: Rimma Sadykova / CC BY-SA)

 

Letoun Tupolev Tu-214R registračního čísla RF-64514 je druhým strojem tohoto typu, který má ruské vojenské letectvo k dispozici. Převzalo ho teprve v loňském roce a spolu i s prvním letounem se zatím stále nachází v režimu testování průzkumných systémů. Určením stroje je provádění radiotechnického, radiolokačního a optického průzkumu, k čemuž je vybaven multifrekvenčním komplexem MRK-411 se čtyřmi radary schopnými práce v aktivním i pasivním módu. Jedná se o dopředný meteorologický radiolokátor, dva radilokátory s bočním vyzařováním a jeden radiolokátor celokruhového přehledu.

Dalším průzkumným vybavením je elektro-optický multispektrální sledovací systém OESVR "Frakcija" s digitálním fotoaparátem s ohniskovou vzdáleností 1750 mm, s infračervenou kamerou s ohniskovou vzdáleností 373 mm a s televizní kamerou se zorným polem až +/- 80o v příčném směru a až +/- 15o v podélném směru.

Letadla typu Tu-214R mají v sestavě ruského vojenského letectva nahradit stárnoucí stroje Il-20. Militarybox, CC BY-SA

 

Diskusní téma: Rusové se rozhodli otestovat v Sýrii průzkumný Tu-214R

Datum: 17.02.2016

Vložil: Pospa

Titulek: testování

...snad nebudou testovat nové rakety Jars :-)

Datum: 17.02.2016

Vložil: Míša

Titulek: Jako bych slyšel Šimka

Pokud nespadl, v testu uspěl.

Vážneji, pokud v Rusku chtějí zachránit tamní klenot se jménem Tupolev, je nutné mu najít zakázky a to se díky armádě daří. Když v civilu se mu nedaří-dost tristní. Věřím však, že i modernizace průzkumníka jakým byl Ilja byla též nutná.

Datum: 17.02.2016

Vložil: Míša

Titulek: Re: Jako bych slyšel Šimka

oprava: náhrada průzkumníka....

Datum: 16.02.2016

Vložil: alexa123

Titulek: .

Obrazne povedané - mesiac testovania v Sýrii sa rovná rok testovania v Rusku. Jednoducho - niet nad ostré testy priamo na bojisku.

Datum: 16.02.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: .

Je to tak. Zatím testují snad všechno, co tam lze poslat.

Záznamy: 1 - 5 ze 5

Vyhledávání