internetový armádní magazín

T-90MS pro ruskou armádu

13.09.2016 09:50

Ruské ministerstvo obrany a společnost Uralvagonzavod projednávají možnost modernizace tanků T-90 ruské armády na inovovanou verzi T-90MS. Uralvagonzavod očekává, že se patřičná smlouva o modernizaci podaří uzavřít již brzy. První nabídka na modernizaci tanků T-90 na verzi T-90MS přišla na ruské ministerstvo obrany již v roce 2011, tedy v době kdy byla veřejně odprezentována na výstavě RAE 2011 v Nižním Tagilu.

                                                                         T-90MS

                                                       (foto: V. Kuzmin / CC BY-SA)

 

V současné době by mohla společnost Uralvagonzavod zmodernizovat pro ruskou armádu více než čtyři stovky provozovaných tanků řady T-90. Verze T-90MS nabízí silnější motor, zesílené moderní pancéřování, vylepšené elektronické systémy, modernější kanón s upraveným nabíjecím automatem a radikálně přeorganizovaným uložištěm munice. Tank T-90MS má také zcela novou velitelskou dálkově ovládanou zbraňovou stanici s kulometem PKTM ráže 7,62 mm. Inovované provedení pro ruskou armádu, o kterém je diskutováno, by mohlo dostat navíc aktivní obranný systém Arena-E schopný ničit cíle do rychlosti cca 700 m/s a kulomet Kord ráže 12,7 mm do velitelské stanice.
Tanky T-90MS jsou trvale nabízeny do zahraničí. Zatím však nedošla žádná závazná objednávka ani od armád zemí, které mají ve své výzbroji starší tanky řady T-90, jako je např. Indie a Alžírsko. Případní zákazníci pravděpodobně zatím vyčkávají, zda ruská armáda sama tuto verzi zavede, a také jak se situace vyvine ve věci zavádění tanků T-14 na platformě Armata. Militarybox, CC BY-SA 

                                                                         T-90MS
                                                          (foto: A. Kitaev / CC BY-SA)


 

 

Diskusní téma: T-90MS pro ruskou armádu

Datum: 13.09.2016

Vložil: Sd

Titulek: MS

Je jasné,že RF t-90 bytostně nepotřebuje...už dnes modernizuje početné T-72 na T-72B3/4 a těch má požehnaně..nová verze se přibližuje schopnostem T-90AM/MS-export.
Rusové T-90 stejně nemají moc,navíc je dražší než T-72,navíc pokud se B3/4 přibližuje MS...?????T90 je vlastně zlepšení T-72...a že by nějak radikálně?!?. To ne.
Jediným důvodem proč to RF udělá je právě díky možnému exportu.
T-90MS je ideální exportní tank. T-72 už moc ne. Zatímco T-14 je nyní asi jen ,pokud by byla exportní verze jen domenou bohatých států. I tak ma na export čas.

Záznamy: 41 - 41 ze 41

Vyhledávání