internetový armádní magazín

Tu-160M2 - první let na konci roku 2018

05.08.2016 08:20

První kus nového ruského strategického bombardéru Tupolev Tu-160M2 by se měl podívat poprvé do vzduchu ještě před koncem roku 2018. Tuto informaci zveřejnil velitel ruského vojenského letectva generál Viktor Bondarev. Různá média podle této informace usuzují, že program bombardéru Tu-160M2 byl urychlen a naopak program zcela nového bombardéru - komplexu dálkového letectva PAK DA byl zatím odsunut na vedlejší kolej.

                                                              bombardéry Tu-160

                                                        (foto: A. Wilson / CC BY-SA)

 

Definitivní rozhodnutí o výrobě bombardérů Tupolev Tu-160M2, které budou představovat hloubkově modernizovanou verzi strojů Tu-160 z osmdesátých let minulého století padlo v roce 2015. Impulzem k tomuto rozhodnutí byly závěry učiněné experty letectva pověřenými studiem možností nejrychlejší a nejefektivnější modernizace parku ruských strategických bombardérů. Tyto závěry označily typ Tu-95 za dále neperspektivní a vyzdvihly nadzvukový Tu-160 jako nedoceněný, patřičně nevyužitý a schopný zásadní modernizace s následnou službou dalších několik desetiletí. Tyto závěry měly také zásadní vliv na pojetí připravovaného programu PAK DA a potvrzení jeho směřování k podzvukovému stroji s velmi velkou výdrží a vlastnostmi velmi nízké zjistitelnosti radiolokátory a dalšími průzkumnými prostředky protivníka.

Ruské ministerstvo obrany má podle zveřejňovaných informací v plánu pořídit až padesát nových bombardérů Tu-160M2 a na tuto verzi postupně modernizovat i starší stroje Tu-160. Bombardér Tu-160M2 má být údajně až 2,5 krát účinnější než původní Tu-160 a být lepší než všechny současné typy amerických bombardérů. Tomuto ruskému předsevzetí či plánu lze bez větších připomínek věřit, protože i starý Tu-160 dnes stále představuje velmi účinný zbraňový systém a jeho výkony jsou impozantní. Ve hře jsou pochopitelně i nové ruské letecké hyperzvukové zbraně. 

Úplně nový ruský strategický bombardér PAK DA měl být představen světu před koncem tohoto desetiletí a dostat se do sériové výroby před rokem 2025. U tohoto časového plánu bylo možno pochybovat o jeho reálnosti již od samého počátku, natož tak v současné době zhoršené ekonomické situace. I samotné hovory o přípravě nového bombardéru však mají svůj určitý efekt. Rusové se poučili z dob Sovětské svazu a místo neposkytování žádných informací poskytují "povrchových" informací přehršle. Tyto informace navíc mění častěji než se mění roční období v roce. Militarybox, CC BY-SA

 

 

Diskusní téma: Tu-160M2 - první let na konci roku 2018

Datum: 06.06.2018

Vložil: AlbertVop

Titulek: How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

The prostate related is an essential part of a male's reproductive :. It secretes fluids that assisted in the transportation and activation of sperm. The prostate is found just before the rectum, below the bladder and surrounding the urethra. When there is prostate problem, in most cases really really irritating and inconvenient for your patient as his urinary system is directly affected.

The common prostate health problems are prostate infection, enlarged prostate and prostate cancer.



Prostate infection, also called prostatitis, is among the most common prostate-related symptom in men younger than 55 years. Infections with the prostate gland are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis may be the least common of most varieties of prostate infection. It is caused by bacteria based in the large intestines or urinary tract. Patients may feel fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by utilizing antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to alleviate the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is really a condition connected with a particular defect within the gland as well as the persistence presence of bacteria inside the urinary tract. It can be due to trauma on the urinary tract or by infections received from other regions of the body. A patient may go through testicular pain, spine pains and urination problems. Although it is uncommon, it is usually treated by removal from the prostate defect as well as the employment antibiotics and NSAIDs to treat the inflammation.

Non-bacterial prostatitis is the reason for approximately 90% of all prostatitis cases; however, researchers have not yet to determine the sources of these conditions. Some researchers think that chronic non-bacterial prostatitis occur because of unknown infectious agents while other think that intensive exercise and lifting might cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, an appropriate diet is important. These are some from the things you can do to keep your prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is important for our health and wellbeing and this will also keep your urinary track clean.

2. Some studies claim that several ejaculations weekly will help to prevent cancer of the prostate.

3. Eat red meat without excess. It has been shown that consuming over four meals of beef every week will increase the chance of prostate diseases and cancer.

4. Maintain an effective diet with cereals, vegetable and fruits to make sure sufficient intake of nutrients needed for prostate health.

The most crucial measure to consider to ensure a healthy prostate is to opt for regular prostate health screening. If you are forty years of age and above, you need to go for prostate examination at least one time 12 months.

Datum: 05.08.2016

Vložil: Roll

Titulek: Perspektiva

Jen tak pro informaci, neví někdo, zda je uvažováno o tom, že by mohl Tu-160M2 v budoucnosti nahradit i Tu-22M3 v roli tzv. "zabijáka letadlových lodí" v případě potřeby? Výkony i nosnost by na to zcela určitě měl, obzvláště za pomoci nových hyperzvukových střel.

Datum: 06.08.2016

Vložil: Kuba

Titulek: Re: Perspektiva

letadlo má nahrazovat M3 , ale jestli také v roli "sebevražedného zabijáka letadlových lodí" nevím. Vzhledem k počtu Tu 160(i plánovaných) a vyřazování Tu-95 a M3 mi to přijde dost nereálné a neekonomické ,spíše bych si představoval asymetričtější řešení.

Datum: 07.08.2016

Vložil: Roll

Titulek: Re: Re: Perspektiva

Proč sebevražedného? Vždyť se nad oním svazem nemusí vůbec ukázat, předpokládejme, že ze vzdálenosti nejméně 600 km odpálí střely s rychlostí řekněme 5-6 Machů, a točí nadzvukovou rychlostí zpět, proti tomu není účinné obrany. Než odstartují F-18 nebo ještě pomalejší F-35 budou tučka dávno zpět, alespoň takovou nějakou doktrínu měli za sajůzu. A v dobách družic již nebudou potřebovat žádného návodčího v podobě Tu-95/142. V dobách SSSR to měli docela dobře vyřešené a to v první řadě ponorky Antěj (oscar II) v první linii s 24 raketami Granit, v obraně od břehů nadzvukové raketonosce Tu-22M3 Námořního letectva, a dále v poslední řadě ony křižníky třídy Kirov a Sláva měli pouze doklízet zbytky. Ale pravda při současných počtech, měl jsem na mysli pouze v případě potřeby stejně jako současné Tu-22M3, které byly předány letectvu od námořníků, ale v případě potřeby mohou být povolány k útoku na námořní cíle. Indie se o Tu-22M3 nezajímá z důvodu odhazování nějakých železných bomb, ale právě kuli jeho schopnostem nad mořem.

Datum: 07.08.2016

Vložil: Kuba

Titulek: Re: Re: Re: Perspektiva

letadla a je úplně jedno jaká jsou samozřejmě spolu s AWACS vysunuta daleko před svazem a svaz nečeká jako kačenka. Letadlová loď sama o sobě je takovou silou že si nedokážu představit že by čekala na útok raketových křižníků to kapku popírá smysl letadlové lodě.K hypersonickým střelám (když opomenu že nejsou) přestavte si jak ohromná střela by to musela být , když se podíváte na 3M55 a závislost letového profilu na dostřelu , s tím že spotřeba neroste lineárně. Omezené možnosti manévrování střely a řadu dalších věcí ani se mi to nechce hledat ,ale tohle prostě vyžaduje desítky střel a letadel.To ta ponorka mi přijde jako mnohem rozumnější řešení.
Tady dávám pár odkazů:https://www.valka.cz/newdesign/v900/clanek_10702.html
https://www.armadninoviny.cz/kdo-z-koho3f-kuznecov-proti-americkym-utocnym-skupinam.html?stranka=11 bohužel nemohu najít předpokládané ztráty při útoku na CVBG ale ta čísla byla strašlivá

Datum: 07.08.2016

Vložil: Roll

Titulek: Re: Re: Re: Re: Perspektiva

Samozřejmě, že v případě očekávání hrozby jsou na hlídce stíhači s AWACS, s tím by se tedy muselo počítat. Zaprvé AWACS se dá zarušit, systémy Kraschua a podobně s tím již mají zkušenosti. Dále vyvinout střely tedy ještě většího dosahu, které řekněme možná 1000-2000 km, které by finální rychlost zrychlili až v oblasti hrozby.Na něčem podobném se v Rusku reálně pracuje. S odpálením střel v nízké výšce nad hladinou moře při nadzvukové rychlosti cca 1,4 Machu. Právě díky své nosnosti Tu-160 by to mohla zvládat daleko lépe, než jejich předchůdci, Tu-22 když byl zařazen do výzbroje naprosto neodpovídal požadavkům zadání, ovšem nic lepšího tehdy nebylo, cíle zadání armády se podařilo splnit až se zavedením Tu-22M3, který mohl nosit až 3 střely, i když v reálu lítal spíše s max. dvěma, které odpaloval u hladiny moře, který měl nejlépe pracovat v součinnosti s ponorkami, až poté měli přijít na řadu křižníky se svou silnou PVO, když by teoreticky hlavní cíle byli neutralizovány po práci tůček a ponorek. A to vše v oblasti dosahu raketonosců, tedy blíže k břehům SSSR, tedy spíše obraná doktrína. Jsou známi případy kdy nad nějakou v poklidu plující americkou letadlovkou proletěla ruská sůčka přímo nad její palubou, a celá ta mocná letadlová loď nebyla schopna zareagovat a pouze asi až za necelých 5 minut odstartovaly hornety, ale to již byli rusové dávno pryč, ovšem, jistě zde hrál roli moment překvapení. Je jasné, v případě potřeby nebo nutnosti budou např. Su-34 málo, Tu-22M3 za nějaký čas doslouží a co poté, spoléhat se pouze na ponorky?... čínské cestě s balistickou raketou DF-21D rusové moc nevěří, proto má otázka.

Datum: 08.08.2016

Vložil: Míša

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Perspektiva

Tak si to obyčejně představují Ruští generálové, ale v reálu to bude jak představa z tankovýho praporu hlavního hrdiny. Spíš mám dojem, že Tu-22 je již za zenitem a Tu-160 je zase na konci slepé uličky a tak její další vývoj jen přinese zlepšení současné a již zastaralé koncepce. V armádě se počítají novinky, jako možná cesta převahy, nikoliv vylepšení současného.

Datum: 08.08.2016

Vložil: vombat

Titulek: Ruské novinky

Nejnovější letoun je T 50. Nejnovější protilodní střela Brahmos. Jakou šanci by měl v blízké budoucnosti tento útok? TU 22 vystartují proti lodnímu svazu vedenému americkou letadlovkou. Nemají ,ale protilodní střely jsou vybaveny podvěšenými tankovacími kontejnery tuším se jmenují Topaz a mají nádrže v pumovnici. T 50 startují vybaveny Brahmosy a kličkujícím letem se také vydají směr lodní svaz. Několikrát se protnou dráhy TU 22 a T 50 přičemž proběhne vzdušné tankování. Před cílem TU 22 imitují útok s cílem upoutat na sebe veškerou pozornost lodního svazu. Ve chvíli kdy „po nich de celí lodní svaz“ to točí zpět a zdrhají. Ve stejnou chvíli nepozorovaně T 50 odpalují Brahmosy které zasahují své cíle…No je toto reálné nebo mě tentokrát napadla totální píč….. ???

Datum: 09.08.2016

Vložil: Roll

Titulek: Re: Ruské novinky

Brahmos není tak úplně top, jen exportní varianta Onixu P-800. Spíše bych bral do úvahy střely Raduga Kh-22 modernizované Kh-32, které jsou výzbrojí právě Tu-22M3, což byl primární účel vzniku tohoto letounu. https://en.wikipedia.org/wiki/Kh-22 .Dále spíše vývoj směřující k hypersonickým střelám Kh-80 a Kh-90 Meteor, které byli zamýšleny jako výzbroj původních Tu-160M ještě za dob SSSR, tento program padl spolu s SSSR, s rychlostmi kolem 5-6 machů a dosahem 3000-5000 km. https://www.youtube.com/watch?v=YE9q0v71ZKw . https://en.wikipedia.org/wiki/Kh-90 .Dále moderní zirkony, rusové ví co dělají a mají na co navazovat ....

Datum: 09.08.2016

Vložil: Roll

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Perspektiva

Pokud existuje hrozba, musíte mít představu o tom jak ji co nejúčinněji eliminovat. Tu-22 byl vyřazen již dávno. Tu-22M3 postrádá potenciál a nemá strategický dolet, tedy pro dálkové letectvo VVS je nevhodný a námořníci si jej v současnosti nemohou dovolit. PAk-DA má být podzvuková plečka až Tu-95MSM někdy v roce 2035 doslouží. Takže zbývá pouze Tu-160, díky němu bude PAk-Da podzvukový, protože tu máme Tu-160 který je možno dále zlepšovat. Takže žádné velké rychlosti a výšky to není budoucnost? Pokoření další bariéry? Podle této filozofie není B-2 nic jiného než hodně zlepšený Horten Ho 229... kde jsou ty novinky?

Vyhledávání

 

 

 

 

 

 

 

faynmobil120x600.gif