internetový armádní magazín

VOP CZ a NIMR Automotive podepíší smlouvu o spolupráci

16.02.2017 13:30

Společnosti NIMR Automotive (Spojené arabské emiráty) a VOP CZ (Česká republika) na mezinárodním veletrhu bezpečnostní a obranné techniky IDEX 2017 v Abu Dhabi podepíší 20. února smlouvu o spolupráci na prodej a výrobu obrněných vozidel NIMR AJBAN 440A i všech ostatních produktů NIMR Automotive pro trh v České republice, Slovensku, Polsku a Maďarsku. Podpisu se zúčastní zástupci ministerstev obrany obou zemí.

                                                          vozidlo NIMR AJBAN 440A

                                                      (foto: VOP CZ / tisková zpráva)

 

Veletrh, který se koná každé dva roky, patří spolu se zbrojními veletrhy v Londýně a Paříži mezi tři největší svého druhu na světě. NIMR Automotive bude na veletrhu prezentovat vozidlo NIMR AJBAN 440A. Státní podnik VOP CZ na něj dva roky dodává obrněné kabiny a díky úspěšnému projektu bude spolupráce rozšířena i na obchodní zastoupení především pro země "Višegrádské čtyřky".

Firma NIMR Automotive, dceřiná společnost Emirates Defence Industry Company (EDIC) nabízí moderní kolová vojenská vozidla, která jsou určena pro použití v nejnáročnějším prostředí.

Vozidla NIMR v provedení 4x4 a 6x6 jsou k dispozici v obrněné nebo neobrněné verzi, nabízí modulárně konfigurovatelnou kapacitu posádky a užitečného zatížení, a to vše s ohledem na požadovanou ochranu a pohyblivost. NIMR poskytuje výjimečnou spolehlivost vozidel a nejlepší výkon v pouštním prostředí, prostřednictvím komplexního testování a zavádění nejvyšších standardů v konstrukční a výrobní činnosti.

VOP CZ je stání podnik založený Ministerstvem obrany ČR a jeho hlavním cílem je zabezpečovat potřeby české armády. Zabývá se především vývojem, výrobou, opravami, servisem a modernizacemi pozemní vojenské techniky. V loňském roce podnik oslavil 70 let svojí existence. Dnes zaměstnává více než 850 lidí a v roce 2016 měl tržby přesahující 1,3 mld. Kč. Militarybox, Tisková zpráva VOP CZ a NIMR Automotive

 

Diskusní téma: VOP CZ a NIMR Automotive podepíší smlouvu o spolupráci

Datum: 16.02.2017

Vložil: alexa123

Titulek: 1

Keď tak pozerám na ten spodok, neviem ako majú vyriešenú protiminovú ochranu. Ten spodok je rovný ako pravitko - žiadne V-ečko na elimináciu tlakovej vlny - aspoň v náznakoch.

Datum: 16.02.2017

Vložil: Jirka4form

Titulek: Re: 1

O extrémní protiminové ochraně to u tohoto vozidla asi nebude. Hummer nebo Tiger taky nejsou žádné MRAPy.

Datum: 16.02.2017

Vložil: alexa123

Titulek: Re:

Ale Hummer v čase svojho vzniku protiminovú ochranu neriešil. Dnešné vozidlá by to riešiť mali - dnes je to jednoducho štandard.

Datum: 16.02.2017

Vložil: Xawier

Titulek: Re: 1

Úroveň ochrany je modulární a dle přání zákazníka. Maximálně balistická STANAG Level 4, a protiminová Level 3a/b, což hodnotím jako hodně solidní...

Jinak ať už vybere naše armáda cokoli, tak jako prioritu bych viděl výrobu a vůbec maximální možné procento komponent vyráběné v ČR. A bez nějakých exportních omezení!!! Aby jsme nedopadli jako s L-159. Naši "spojenci" přeci jenom myslí vždy na sebe až na prvním místě...

Datum: 20.02.2017

Vložil: Z

Titulek: Re: Re: 1

Svatá pravda!

Datum: 17.02.2017

Vložil: Rase

Titulek: Re: 1

Dneska se už protiminová podlaha nemusí řešit velkým klínem.
Jinak vypadá to na velice pěkné vozidlo a to i ty nepancéřovaná lehčí vozidla.
NIMR má celkově pěkné portfólio různých vozidel.

Datum: 16.02.2017

Vložil: Pepe

Titulek: VOP - NIMR

Nezbývá než popřát. Ten AJBAN se jeví jako super vozidlo, a když ho ještě ve VOP vyšperkují pro naše podmínky tak nebude mít chybu.

Datum: 17.02.2017

Vložil: Rase

Titulek: Re: VOP - NIMR

Byly by skvělé, pokud by se uchytilo i u nějaké další armády V4

Datum: 18.02.2017

Vložil: Nesher

Titulek: Re: Re: VOP - NIMR

Na to bych moc nesázel, Maďaři na armádu v podstatě rezignovali, přetváří ji v jakýsi sbor na ochranu hranic, Slováci mají vlastní program obrněných vozidel 4x4 a co se Poláků týká, doporučuji diskuzi pod článkem ohledně spolupráce VOP - Nimr na defence.pl, prý se nám nedá věřit neb nechceme spolupracovat, přičemž si tu spolupráci představují tak, že budeme kupovat polské zbraně, oni si samozřejmě od nás nekoupím nic.

Datum: 19.02.2017

Vložil: Rase

Titulek: Re: Re: Re: VOP - NIMR

No Madari kuti taky nove vozidlo, ale to bude spis jako Titus (dokonce bude mit nove protiminove sedacky od nas). Jinak souhlas, na polaky bych kaslal a radsi cilil hlavne na madary, zkusit rakousko a slovinsko. Slovaci maji svych 4x4 vic nez dost, polaci si radsi ukuti neco vlastniho a pak nam to prodaji... Schvalne se ale kouknete co NIMR vyrabi, jsou tam i pekna vozidla 6x6. Zkratka jsou to stroje co nam chybi a na dobre urovni (koupili licenci od francouzu atd.)

Vyhledávání