internetový armádní magazín

VOP CZ a NIMR Automotive podepíší smlouvu o spolupráci

16.02.2017 13:30

Společnosti NIMR Automotive (Spojené arabské emiráty) a VOP CZ (Česká republika) na mezinárodním veletrhu bezpečnostní a obranné techniky IDEX 2017 v Abu Dhabi podepíší 20. února smlouvu o spolupráci na prodej a výrobu obrněných vozidel NIMR AJBAN 440A i všech ostatních produktů NIMR Automotive pro trh v České republice, Slovensku, Polsku a Maďarsku. Podpisu se zúčastní zástupci ministerstev obrany obou zemí.

                                                          vozidlo NIMR AJBAN 440A

                                                      (foto: VOP CZ / tisková zpráva)

 

Veletrh, který se koná každé dva roky, patří spolu se zbrojními veletrhy v Londýně a Paříži mezi tři největší svého druhu na světě. NIMR Automotive bude na veletrhu prezentovat vozidlo NIMR AJBAN 440A. Státní podnik VOP CZ na něj dva roky dodává obrněné kabiny a díky úspěšnému projektu bude spolupráce rozšířena i na obchodní zastoupení především pro země "Višegrádské čtyřky".

Firma NIMR Automotive, dceřiná společnost Emirates Defence Industry Company (EDIC) nabízí moderní kolová vojenská vozidla, která jsou určena pro použití v nejnáročnějším prostředí.

Vozidla NIMR v provedení 4x4 a 6x6 jsou k dispozici v obrněné nebo neobrněné verzi, nabízí modulárně konfigurovatelnou kapacitu posádky a užitečného zatížení, a to vše s ohledem na požadovanou ochranu a pohyblivost. NIMR poskytuje výjimečnou spolehlivost vozidel a nejlepší výkon v pouštním prostředí, prostřednictvím komplexního testování a zavádění nejvyšších standardů v konstrukční a výrobní činnosti.

VOP CZ je stání podnik založený Ministerstvem obrany ČR a jeho hlavním cílem je zabezpečovat potřeby české armády. Zabývá se především vývojem, výrobou, opravami, servisem a modernizacemi pozemní vojenské techniky. V loňském roce podnik oslavil 70 let svojí existence. Dnes zaměstnává více než 850 lidí a v roce 2016 měl tržby přesahující 1,3 mld. Kč. Militarybox, Tisková zpráva VOP CZ a NIMR Automotive

 

Diskusní téma: VOP CZ a NIMR Automotive podepíší smlouvu o spolupráci

Datum: 19.02.2017

Vložil: Nesher

Titulek: Re: Re: Re: Re: VOP - NIMR

Já proti NIMR nic nemám, pokud by to bylo o tom, že se to nebude ve VOP jen montovat, ale část dílů se bude vyrábět u nás, případně si ty důležité části (motor, převodovka) bude moci koupit VOP od Allisonu či Francouzů bez Arabů sám, tak by to mohlo být docela dobré řešení.
Jinak doufám, že od Poláků (pokud nedostanou rozum a konečně jim nedojde, že jako první na ruském seznamu partnery prostě potřebují) se nic kupovat nebude. Ostatně ono není ani co, všechno co jejich průmysl vyrábí buď dovedeme v min. stejné kvalitě taky, případně to koupíme na západě v lepší kvalitě, rychleji a zřejmě i levněji.

Datum: 20.02.2017

Vložil: Rase

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: VOP - NIMR

Zdá se, že doposud se ta pancéřová nástavba vyráběla ve VOP CZ, tak by neměl být problém. Trochu by mě zajímalo, co to má za podvozek, motor, převodovka atd. ale zázemí u VOP CZ už patrně je

Datum: 21.02.2017

Vložil: Nesher

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOP - NIMR

Podvozek netuším, ale motor s převodovkou by snad v případě Ajbanu 440 měl být od power pack od Allisonu.

Datum: 20.02.2017

Vložil: Z

Titulek: Re: Re: Re: VOP - NIMR

Přesně popsané!

Vyhledávání