internetový armádní magazín

VOP CZ na veletrhu IDET 2017

25.05.2017 18:45

Jedna z nejvýznamnějších výstav svého druhu ve střední Evropě, Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET 2017 se koná pravidelně každé dva roky na výstavišti BVV v Brně za účasti vystavovatelů a návštěvníků z celého světa včetně zástupců Ministerstva obrany a Armády České republiky i zástupců armád jiných zemí. Letos veletrh v Brně proběhne ve dnech 31. 5. až 2. 6. a VOP CZ, s. p. na něm bude prezentovat hlavní výrobky podniku určené pro oblast obrany a bezpečnosti, například vozidla NIMR Ajban a RIV (Rapid Intervetion Vehicle), ale i další techniku.

                                                                           AJBAN

                                                      (foto: VOP CZ / tisk. zpráva / FU)

 

AJBAN 440A je vysoce mobilní pancéřované vozidlo koncepce 4x4, disponující nejmodernějšími technologiemi v balistické a antiminové ochraně. Díky své modulární konstrukci je možné jej konfigurovat tak, aby splňovalo podmínky nejtěžších operačních úkolů, zajišťovalo podporu a účastnilo se bojových misí. Varianta RIV je upravená, otevřená a odlehčená verze vycházející z AJBANU určená pro jednotky rychlého nasazení a je vybavena např. motorem Maserati.

                                                                       AJBAN RIV

                                                     (foto: VOP CZ / tisk. zpráva / FU)

 

                                                           zbraňová stanice MGC 01

                                                     (foto: VOP CZ / tisk. zpráva / FU)

 

Dalším předváděným produktem na veletrhu bude dálkově ovládaná zbraňová stanice MGC 01 určená především pro kulomet NSV 12,7 mm. Systém MGC 01 je navržen a vyvinut speciálně pro tanky T-55, T-72 a jejich modernizované verze, popř. jej lze umístit na obrněné transportéry či další vozidla. Novinkou na českém trhu je ochranný nátěr Battle Jacket, který je navržený tak, aby zamezil úniku pohonných hmot z nádrží a cisteren po průstřelu.

Prezentovány budou na veletrhu i další výrobky, které jsou výsledkem vývojové práce podniku, autonomní robotické vozidlo UGV TAROS, produkty kontroly podvozku vozidel nebo univerzální nakladač DAPPER MILITARY. Militarybox, VOP CZ - tisková zpráva

                                                        nakladač DAPPER MILITARY  

                                                   (foto: VOP CZ / tisk. zpráva / FU)    

    

Diskusní téma: VOP CZ na veletrhu IDET 2017

Datum: 25.05.2017

Vložil: Pepe

Titulek: VOP CZ

Držím palce s AJBANY, MGC-01 - pro mě překvapení za 100 bodů.

Vyhledávání