internetový armádní magazín

Výprodej britského námořnictva

27.10.2017 15:40

Nedostatek finančních prostředků nutí britské královské námořnictvo (Royal Navy) k prodeji starších lodí. V minulých dnech došlo k setkání zástupců britských vojenských úřadů se zástupci námořnictva Brazílie a námořnictva Chile, při kterých byly probírány různé možnosti prodeje britských plavidel.

Britské vojenské námořnictvo prožívá finanční krizi - v příštích deseti letech bude v jeho rozpočtu chybět asi dvacet až třicet miliard liber. Z tohoto důvodu velení námořnictva plánuje prodat do zahraničí až pět starších fregat a dvě vysadkové lodě.

Již v příštím roce mají být připraveny k prodeji dvě fregaty Typ 23, další tři plavidla tohoto typu pak do pěti let. K prodeji jsou nabízena výsadková plavidla HMS Albion a HMS Bulwark.

                                               výsadková loď Royal Navy HMS Albion

                                                  (foto: Dan Hooper / MOD / OGL)

 

Na jaře letošního roku britské ministerstvo obrany nabídlo Brazílii odkup vrtulníkového nosiče Ocean, který by mohl být pro Brazílii určitou náhradou za odepsanou letadlovou loď Sao Paulo.

V loňském roce bylo britské ministerstvo obrany silně kritizováno v obranném výboru britského parlamentu za špatný odhad a neprofesionální správu parku lodí. Podle poslanců může v blízké budoucnosti nastat situace, kdy početní stav může klesnout na pouhých 19 torpédoborců a fregat. Kromě toho, do roku 2035 se plánuje zrušení 13 fregat a financování stavby nových lodí pro jejich nahrazování vyvolává oprávněně velmi vážné obavy. Militarybox

 

 

Diskusní téma: Výprodej britského námořnictva

Datum: 02.11.2017

Vložil: Jan

Titulek: posádky

já myslel, že s posádkama není problém, denně vyplouvají z Lybie do Evropy lodě plné statečných námořníků...........

Datum: 01.11.2017

Vložil: Damon

Titulek: ...

Pokiaľ by autori webu nebrali info z pofiderných zdrojov bolo by to super. Info sa nezakladá totiž na pravde, ale išlo len o výstrelok bulvárnych médií.

https://ukdefencejournal.org.uk/mod-deny-talks-taken-place-brazil-chile-early-sale-frigates/

Datum: 28.10.2017

Vložil: hunter.killer

Titulek: Masakr

Jak muze kdysi hrda Royal Navy takhle klesnout? Uz leta sleduju s otevrenou pusou jeji upadek....maji jedine stesti, ze Argentina je na tom jeste hur, protoze mit dnes tu silu co mela v roce 1982 tak britove s tim co maji dnes by zmohli leda prd....

Datum: 28.10.2017

Vložil: lockdown

Titulek: Re: Masakr

Asi vačšinu rozpočtu zožrali tie dve nové Lietadlovky triedy QE a teraz prachy a kapacity chýbajú niekde inde tam je hlavný problém Royal Navy

Datum: 28.10.2017

Vložil: Rase

Titulek: Re: Re: Masakr

Nové plavidla nahrazují ty staré a jednoduše nemají dost posádek, aby zvládali vydržovat nové i staré lodě souběžně. Rozprodávají se tedy primárně nadbytečné lodě, rozhodně ne plavidla, se kterými by se počítalo k nasazení.

Datum: 29.10.2017

Vložil: lockdown

Titulek: Re: Re: Re: Masakr

Veď hovorím že aj kapacity-posádky ale ide aj hlavne o finančnu stránku QE bol a je jeden z najdrahších zbrojných programov Royal navy a niekolkokrát bol prekročený dokonca sa aj uvažovalo ešte za Camerona či sa nepozastaví stavba druhej jednotky Prince of Wales a to ešte nezarátavam palubné letky F-35B tam to vyzerá na nejakých 150 mld. libier ale ceny sa ešte môžu prehupnúť.

Datum: 28.10.2017

Vložil: rase

Titulek: .

Tak pokud jde o fregaty, tak ty jsou nahrazovány novými Typ 26. vrtulníkové lodě vypadají pořád hodně dobře a někde udělají ještě spoustu práce

Datum: 28.10.2017

Vložil: Mirra

Titulek: AČR

může nakupovat - když máme přístav v Hamburku tak proč si nepořídit první výsadkovou loď HMS Albion a přejmenovat ji na Žižku? Byl by to historický počin a mohla by nás reprezentovat v Africe při dojednávání nových obchodů.

Datum: 28.10.2017

Vložil: Mirra

Titulek: Re: AČR

česká oceánská válečná flotila, jak krásně by to znělo. A aspoň by si nás natvrdlí Anglosasové přestali plést s Čečnou :-)

Datum: 27.10.2017

Vložil: ...

Titulek: ...

Poskytují mrtvoly, aby ve statistikách z bojů nefigurovaly jen američtí občané. Na víc se jejich armáda nezmůže.

Vyhledávání