internetový armádní magazín

Diskusní téma: Ruské bezosádkové bojové vozidlo Udar je připraveno ke zkouškám

Datum: 01.08.2016

Vložil: vombat

Titulek: Re: Re: Tak hrajem na indiány.

Asi jsem se vyjádřil neobratně. V atomovém průmyslu mám Rusko za světovou špičku. Ovšem Roskosmos nyní začne hrát druhé neli třetí housle( Už tak nízký rozpočet má bít katastrofálně krácen. Zrušen projekt nové lodi atd Vostočnyj je samozřejmě strategická záležitost...)ISS jako americký respektive západní projekt Freedom byla na záčátku koncipovaná bez SSSR po jeho zhroucení Ruské kosmické technologie tento projekt umožnili provést rychleji a lépe a podíl ruska na ISS je samozřejmě zásadní! Ovšem v náhradě ISS at už bude v LEO GEO libračním bodě už to tak slavné nebude... Co se týče EM pulzu četl jsem staré komunistické tiskoviny kde je předkládán jako "kouzlo" které vyřadí všechnu tu západní "nafoukanou elektroniku"a plány revanšistů zhatí! Toto v podstatě slýcháme pořád a přitom se vojenská elektronika vyvíjí snad už i v Keni nebo Burundi...Zkrátka mi nejde do hlavy proč by se obrana vojenské elektroniky před EM pulzem a spol a její zničení EM a spol nemělo začít točit ve stejném kolotoči jako třeba pancéřování vs kanon. Stále tu máme EM impuls který když někdo odpálí tak budou naši vojáci zmateně pobíhat kolem nefunkční techniky nefungujícími mobili shánět opraváře velení atd. Zatímco čerstvě objevený brazilský kmen hula-hula projde jejich řadami jako nůž máslem. Zanechávajíce za sebou spoušt kterou způsobí jejich luky a foukačky a vítězně vztyčující prapor z krocaních brk nad Bruselem...Jen bych podotkl že vojenské projekty s nejdražší nejvýkonnější elektronikou jsou stavěny proti nejsilnějším soupeřům né proti Burundi. A kolik bylo zničeno dronů konvenční cestou a kolik údajně pomocí Avtobazy? A jsou pro ti ní nové série dronů odolnější nebo je to furt to samé a jen čekámé až někdo vypustí EM a vyměníme moderní techniku za vybrané kousky z vojenského muzea?

Vyhledávání