Datum: 17.04.2017
Vložil: vombat
Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: číslo5
V té Sýriji byl ten zákrok krytizován. Napříště rusové nedostanou tolik času a budou pouze utíkat o život. Tak aby neměli čas varovat Asadovi lidi. No a jestli to Amíci uznají za vhodné budou utíkat z celé sírie kde společně s íránem podporují asada který použil né jednou chemické zbraně proti vlastním lidem...Tento potenciální útěk Rusů by mohl zmírnit obavy jež mají některé nejnovější státy NATO z agresiviti Ruska. Hlavně pobaltské státy. Ale i Finslo které před 2 světovou napadli i např Polsko které napadli společně s hitlerem 1.září 1939. čímž začala 2 světová. Známí katynský masakr a ruské lži...Proto se NATO rozšiřuje. Ano i rusko má hluboké neblahé zkušenosti s ůtoky ze západu. Každý rus ale může zajet třeba do česka(Jestli tedy díky ruskému zbrojení bude na to mít). Tady se může přesvědčit jak budujeme silnou invazní armádu do ruska. Cvičíme armády pro průnik do hlouby ruského území kde zahájí jeho drancování...A taky by se možná dozvěděli že i nás dvacet let rusáci okupovali. Pak by jsme možná došli k závěru. že oni se bojí protože my se bojíme a mi se bojíme protože oni se bojí...Komu to v Rusku slouží jsou to silovici a vojenskoprůmysloví komplex. Pokud možno přímo a dlouhodobě napojené na státní rozpočet. říká se že nejtvrdší měnou v současném Rusku je Putinova přízen. A tyto oligarchické struktury touto měnou dysponují dostatečně...Ano Putin pro normálního rusa představuje pokrok. Kdežto pro nás je zaostalí a neefektivní. Opět dva relativní protichůdné pohledy jež oba mají svou váhu. V demokratické dyskuzy si lidé byt protichůdných názorů mohou svá stanoviska vysvětlit (Např mi dva:)).Odpadne tak minimálně strach z neznámého. V atmosféře řinčení zbraní jde naslouchat jen těžce! A díky penězům cpaním do olgarchických siloviků nemá obyčejný rus ani na... Natož aby cestoval viděl jak se taky může žít a zjištoval proč se ho někteří bojí. Přes veškerí putinův pokrok je tohle jeho hranice za kterou se nedostane. Rusko může dále kráčet kupředu jen s novou schopnou prozápadní vládou.Rusko si musí vybrat . Bude se pomalu vivíjet jako chudý, nicméně seriozní a úslužný příbuzný Evropy a Severní Ameriky? Nebo bude supervelmocí jejíž status vychází z počtu jaderných hlavic? Ps: Prosím jaký zdroj máte k tvrzení že za rozpad SSSR může černobil? Já ho poprvé četl tady od vás.