Datum: 03.04.2018
Vložil: Alex
Titulek: Re: Novovýroba je nezmysel
Tu-22M sa začal vyrábať v polovici 70-tich rokov čo znamená, že to je už dosť prekonaná konštrukcia, kde sa značná časť technologických postupov výroby už dávno zmenila a prípadné nové stroje by boli tak či tak len tvarovo rovnaké stroje vyrobené úplne ináč .. čiže je to celé nezmysel.
Neviem či je to až taký nezmysel. Aj dnes je dosť zbraní skonštruovaných v sedemdesiatych rokoch, ktoré sa vyrábajú aj dnes (F-15, F-16, AIM-9, Abrams M1, Su-27, MIG-29, mnoho nemenovaných vrtuľníkov a pod a pod..). Čo majú spoločné tieto zbrane skonštruované (vyrobené) v sedemdesiatych rokoch a modernizované (vyrobené) dnes? Okrem vonkajšieho tvaru t.j. designu v podstate nič. Aj tá obyčajná skrutka (šroub) je dnes celkom iná, ako skrutka (šroub) zo základného modelu. Je to to isté, ako Golf prvej generácie z r.1974 a Golf dnešnej generácie. Čo majú tieto Golf-y spoločné? Okrem názvu absolútne nič - pre menej chápavých opakujem že nič.
Ak mám byť úprimný, na mieste Rusov by som radšej investoval miliardy rubľov do modernizácie Tu-22 ako do modernizácie resp. obnovenia výroby Tu-160. Svojím spôsobom je Tu-22 menší brat Tu-160, ktorý po modernizácii uvezie menší náklad cca rovnakých zbraní na menšiu vzdialenosť ako modernizovaný Tu-160. Ušetrené peniaze by som radšej investoval do iných zložiek letectva (tankery, AWAC-sy, protiponorkové lietadlá, transportné nákladné lietadlá kategórie AN-12 resp. Il-76, ...)