internetový armádní magazín

Admirál Kuzněcov přišel ve Středomoří o druhý letoun

05.12.2016 14:10

Ruský letadlový křižník Admirál Kuzněcov přišel při provádění bojové operace ve Středozemním moři u břechů Sýrie o druhý letoun. Strojem, kterému nebylo přáno se vrátit bezpečně na palubu lodi byl tentokrát jeden z těžkých stíhačů Su-33 (červená 67 s bombardovacím systémem SVP-24). Letoun se podle zpráv zřítil do moře po druhém pokusu o přistání. Pravděpodobně došlo k přetržení záchytného lana a letoun přejel přistávací plochu. Pilot vyvázl z havárie bez větší újmy a po katapultáži byl vyloven z moře záchranným vrtulníkem.   

 

Diskusní téma: Admirál Kuzněcov přišel ve Středomoří druhý letoun

Datum: 05.12.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Adm.K.

Je to asi nejintenzivnější nasazení za celou historii plavidla, takže vyplouvají na povrch různé nedostatky. Když se kácí les, tak lítají třísky a je prostě o jeden Su-33 méně. Aspoň budou vědět co také mají zlepšit při plánované rekonstrukci. Nejdůležitější je, že pilot je v pohodě a vrátí se domů.

Datum: 05.12.2016

Vložil: Míša

Titulek: Nehody....

..... se stávají. Ale spíš jsem byl zase pobaven odmítnutím pomoci NATA(pro pilota), asi by odhalili rez na trupu lodi, nebo něco ještě vtipnějšího. Naštěstí to s letcem nedopadlo, jako s námořníky v Kursku. Prostě Rusko :D

Datum: 05.12.2016

Vložil: Míša

Titulek: Re: Nehody....

Ještě dodám, to se pojí s předešlou událostí, Migu-29, které došlo nejspíš palivo.

Datum: 05.12.2016

Vložil: Alex

Titulek: Re: Re: Nehody....

Tady tedy nevidím nutnost, proč by musel někdo z NATO Rusům pomáhat. Ruské záchranné vrtulníky jsou v době startů a přistání letounů stále ve vzduchu.

Datum: 06.12.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Re: Re: Nehody....

Přesně. Ruské záchranné vrtulníky byly určitě mnohem blíž, než jakékoli jiné. To je spíš jen další takový výstřel do tmy v rámci současné protiruské propagandy...

Vyhledávání