internetový armádní magazín

Americké elektromagnetické katapulty pro indické letadlové lodě

18.10.2017 20:25

Podle amerického prezidenta Donalda Trumpa jsou Spojené státy připraveny dodat indickému vojenskému námořnictvu nejnovější elektromagnetické katapulty EMALS pro jejich nové letadlové lodě. 
Systém EMALS (Electromagnetic Aircraft Launch System) byl vyvinut společností General Atomics k náhradě parních katapultů. Jejich první instalaci je možno nalézt na letadlové lodi USS Gerald R. Ford (CVN 78), která byla uvedena do služby u U.S. Navy 22. července letošního roku.
Systém EMALS má ve srovnání s klasickými parními katapulty řadu výhod. Dokáže např. plynule měnit svůj výkon a přizpůsobit ho hmotnosti katapultovaného letounu a dalším okolním podmínkám, což je velmi významné minimálně pro bezpečnost startů a životnost letounů.
Indie oficiálně projevila zájem o systém EMALS pro své nové letadlové lodě již v době administrace prezidenta Baracka Obamy. Nyní se jí dostává americké vstřícnosti, která je součástí v posledních letech nepopiratelně zvyšující se indicko-americké spolupráce v obranné sféře. V souvislosti s katapulty je třeba připomenout, že USA Indii nabízejí palubní bojové letouny F/A-18E/F Super Hornet. Militarybox

         USS Gerald R. Ford - první letadlová loď na světě vybavená elektromagnetickými katapulty 

                                                                  (foto: USN / PD)   

 

Diskusní téma: Americké elektromagnetické katapulty pro indické letadlové lodě

Datum: 19.10.2017

Vložil: feri

Titulek: katapulty

inzerat v novinach: predam katapulty aj s lietadlami :). PS vyzbroj za rozumnu cenu viem dodat tiez.

Záznamy: 1 - 1 ze 1

Vyhledávání