internetový armádní magazín

BMP-3M Dragun - zkoušky dokončeny

12.10.2017 11:40

Ruské ministerstvo obrany a společnost Traktornyje zavody dokončily zkoušky bojového vozidla pěchoty BMP-3M Dragun. Tato verze BMP-3 vyhlíží podobně jako starší členové rodiny BMP-3, skrývá však řadu zásadních změn. Tou rozhodně největší je přesun motoru a převodového ústrojí dopředu, kde tato sestava zabírá celou šířku korby. Použitý motor je nového typu UTD-32T, který vychází z jednotky UTD-32, je však podstatně silnější (608,5 kW) díky přeplňování.

Vozidlo Dragun může být podle zveřejněných materiálů vybaveno třemi různými zbraňovými moduly, a to s kanónem ráže 57 mm (modul AU-220 Baikal), s dvojicí kanónů o rážích 100 a 30 mm (modul BM-100+30) a s kanónem ráže 125 mm (Sprut). Vozidlo má díky rozsáhlým úpravám a zesílené ochraně větší hmotnost (21 tun) než jiné starší verze BMP-3, ale přesto má stejnou nebo i lepší mobilitu a zachovává si i schopnost překonávání vodních překážek plaváním.

Ruské ministerstvo obrany zatím nezveřejnilo žádné informace ohledně objednání vozidel BMP-3M Dragun, ale společnost Traktornyje zavody se na možnost výroby určitě připravuje. Militarybox

                                                 BMP-3M Dragun s modulem BM 100+30

                                     (foto: V. Kuzmin / CC BY-NC-ND / se svolením autora)

 

 

Diskusní téma: BMP-3M Dragun - zkoušky dokončeny

Datum: 13.10.2017

Vložil: Pepe

Titulek: BMP-3

BMP-3 má své kouzlo v tom, že má motor vzadu. Je jasné, že pro vystupující pěšáky to představuje problém, ale pro vlastnosti vozidla je to dobré. Dragun je výsledkem tlaku na velký výstupní otvor v zádi vybavený rampou. Je to cvičení pro konstruktéry na téma: "Jak přemístit motor dopředu ve vozidle, které bylo vymyšleno s motorem vzadu." Rozhodně bych chtěl vidět jak funguje ta bezosádková věž, a všechna ta zařízení ve skříni pod věží.

Vyhledávání