internetový armádní magazín

Britská příležitost pro Textron Airland Scorpion

14.07.2016 13:45

Konsorcium vytvořené společnostmi QinetiQ a Thales si vybralo cvičný a lehký bitevní letoun Scorpion od firmy Textron Airland jako platformu pro svůj návrh do britského leteckého operačního výcvikového programu ASDOT (Air Support to Defense Operational Training).

Představitelé všech tří jmenovaných společností se sešli v britském Farnborough na International Airshow, kde podepsali memorandum o porozumění. Smlouva s vítězem v programu ASDOT má být podepsána v září roku 2018, a dodávky strojů a celého systému se mají rozběhnout v lednu 2020. Kontrakt, který by měl běžet patnáct let by mohl dosáhnout hodnoty 1,2 miliardy liber. 

Konsorcium QinetiQ - Thales si vybralo letoun Scorpion po vyhodnocení údajně padesáti modelů letadel. Firma QinetiQ vybaví nově letadlo různými varovnými senzory, podvěsnou aparaturou elektronického boje a systémy vypouštění klamných cílů. Thales dodá pro letoun nové vybavení k zajištění lepšího situačního povědomí, jako např. radiolokátor se systetickou aperturou Thales I-Master. Militarybox, CC BY-SA

                                                                      Scorpion

                                                     (foto: Airwolfhound / CC BY-SA)

 

 

 

Dřívější článek 17.9.2013 : Textron AirLand Scorpion - proudový cenově dostupný bitevník

 

 

Diskusní téma: Britská příležitost pro Textron Airland Scorpion

Datum: 14.07.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Zaujimava volba

Aj pre CR / SK letectvo ?

Datum: 14.07.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Zaujimava volba

...to už by bylo rozumnější znovu rozjet výrobu L-29 Delfín... Ve cvičných letounech má ČR na dlouhou dobu vystaráno (L-159T1 a L-159B). Pro Slovensko tu bude například L-39NG.

Datum: 14.07.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Zaujimava volba

U nás existuje Alca, tohle by asi byla zbytečnost.

Vyhledávání

 

 

 

army shop E-ARMY Liberec