internetový armádní magazín

BTR-4MV1 - ukrajinské kolové BVP

12.10.2017 17:20

Ukrajinská společnost Ukroboronprom na vojenské výstavě v Kyjevě ukázala prototyp svého nového kolového bojového vozidla pěchoty, které označuje jako BTR-4MV1. Již podle názvu je zřejmé, že základ vozidla pochází z rodiny osmikolových obrněných transportérů BTR-4.

KBVP BTR-4MV1 však přichází s mnoha vylepšeními. Snahou konstrukční kanceláře Alexandra A. Morozova (ChKBM) bylo odstranit provozem zjištěné nedostatky BTR-4, celkově se přiblížit podobným vozidlům západní provenience a normám NATO. Upraven byl především trup vozidla za účelem výrazného zlepšení ochrany, byla odstraněna velká okna v jeho přední části a také boční dveře sloužící veliteli a řidiči. Na přední horní pancéřové šikmině jsou nyní pouze pozorovací periskopy. Zadní čelo vozidla je nově vybaveno hydraulicky sklopnou rampou s integrovanými jednoduchými dveřmi, která nahradila původní dvoukřídlé dveře.

O pohon BTR-4MV1 se stará německý vznětový přeplňovaný motor Deutz BF6M1015CP o výkonu 335 kW. Ten je spojen s americkou automatickou převodovku značky Allison. Maximální rychlost vozidla na silnici je 110 km/h.

Materiály společnosti Ukroboronprom uvádějí, že základní pancéřová ochrana vozidla dle normy STANAG 4569 je na úrovni stupně 3, přední pancíř pak na úrovni stupně 3+. Přední část vozidla a jeho boky lze však vybavit přídavným panceřováním, s kterým může ochrana dosáhnout až stupně 5.

Vozidlo je standardně vybaveno ukrajinským již známým zbraňovým modulem BM-7 Parus s 30mm rychlopalným kanónem ZTM-1, kulomet KТ-7,62 ráže 7,62 mm, 30mm granátomet KBА-117 a dvojicí PTŘS Korsar. Militarybox

                                                    XXXXX

                                                 BTR-4MV1

                                   (foto: Ukroboronprom / FU)

 

 

 

Diskusní téma: BTR-4MV1 - ukrajinské kolové BVP

Datum: 13.10.2017

Vložil: feri

Titulek: BTR-4MV1

mne sa pre zmenu celkom paci, nie je take "uhladene". aj ked po zlom mene ktore si urobili, nedozvaranymi, hrdzavymi btr4 v iraku, ci dokonca sudane, neskor problemy s oplotmi v thajsku. no budu to mat chclapci tazke. jedine ze by sa nejaky investor z nemecka ci usa rozhodol ze ide vyrabat nejaky low cost mix techniku pre afriku a aziu a masivne zaloboval na spravnych miestach.

Datum: 13.10.2017

Vložil: David

Titulek: BTR-4

Nemůžu si pomoct, ale mě to BTR-4MV1 připadá jako poněkud neforemné. To už se mi více líbilo původní BTR-4, u kterého by podle mě stačilo odstranit nedostatky v kvalitě svarů atd.
Osobně si navíc myslím, že pro Ukrajinu, její armádu i průmysl by bylo lepší postavit od základu nový kolový OT. Ano, modernizovat starší techniku, ale pustit se do vývoje a výroby nového typu, který by již splňoval všechny standarty

Datum: 13.10.2017

Vložil: Bors

Titulek: ...

Fašistická výroba nových modelů z odpaďáků a šrotišť pokračuje. S americkými penězi a německými dodavateli motorů a vybavení v zádech to prostě jde. Některé kruhy, které mají celé to dění na Ukrajině na starost musí ukázat, že Ukrajina je úspěšná země, která nezadržitelně postuju k prosperitě a západní demokracii.
BTR-4 v základu je tuctový stroj, nafouklá napodobenina Fuchse, a nějaká překopávka na KBVP z něho hvězdu asi neudělá. Jak se lidově říká - "z hovna bič neupleteš".

Datum: 13.10.2017

Vložil: Tommy

Titulek: Re: ...

Hele a to ruský vytahování sovětského materiálu ze skladů někde na Uralu a "modernizace" je co? Taky tahání šrotu nebo sofistikovaná zbrojní výroba? :-D
T-72B3, Mig-31M, Su-25SM, nejnověji dávno vyřazené T-80 atd. atd. atd. Samej naleštěnej šrot po Brežněvovi :-D

Datum: 13.10.2017

Vložil: Bors

Titulek: Re: Re: ...

S tím pochopitelně není problém částečně souhlasit. Co se týče letounů řady MiG-31 a Su-25, zde se jedná o kontinuální vývoj a na jejich nejnovějších verzích (modernizacích) MiG-31M a Su-25SM2/3 není možné hledat nic závadného, protože v příslušných kategoriích není na světě nic modernějšího ani lepšího. Co se týče tanků řady T-72 a T-80 a jejich natahování do verzí T-72B3 a T-80BVM lze možné považovat za nouzovou záplatu nebo špatný vtip, případně jak uvádíte za "naleštěnej šrot po Brežněvovi". Do T-72 již neměli vůbec investovat a modernizace T-80 měla vypadat trochu jinak, aby to nebyl jenom takový trošku jiný Oplot - pár moderních součástek v hromadě rezavého díravého železa.

Datum: 13.10.2017

Vložil: hunter.killer

Titulek: Re: Re: Re: ...

Bože, bože.....

Datum: 14.10.2017

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: Re: Re: ...

Proč voláš boha? Bors má nějaký názor, tak ho tady podal. Udělej to taky.

Datum: 14.10.2017

Vložil: hunter.killer

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: ...

Ale jistě, nikomu jeho názor neberu, ovšem mě už nudí na všech military forech číst komentáře ála diskuze na idnes nebo novinkách, tedy dojmy/přání/výkřiky nikoliv pojmy a objektivní fakta. Myslel jsem, že aspon tady se lidé budou na věci dívat s odstupem a vidět vše v souvislostech bez emocí, já jsem člověk založením tvrdý realista za každé situace. A přiznávám, že mám rád Ruskou techniku hlavně tu leteckou, ale nikoliv nekriticky, beru na vědomí její nedostatky. Velmi uznávám i tu západní samozřejmě a mám své oblíbené kusy. Vadí mě výkřiky typu "fašistický šrot nebo brežněvův šrot" a dále mi vadí obecně dvojí metr hodnocení a vyjadřování, proč pod článkem, který tady je o M1 a Trophy někdo nenapíše podobný výkřik: Carterův/imperialistický šrot a tak bych mohl pokračovat na deset A3......málokdo umí hodnotit voj. techniku podle toho jaké bylo původní zadání a určení, v jaké době vznikala, pro jakou doktrínu/nasazení atd, atd. Rok výroby není jediný směrodatný ukazatel. Neustálé suché srovnávání nějaké US a Rus techniky pouze parametry a nikoliv celkovým pohledem (např. totálně dementní diskuze na jednom konkur. serveru F-15 vs Mig-25 což je srovnávání úplně mimo). Doufám, že mě tady nikdo nenazve komunistou nebo tak podobně, protože k tomu mám opravdu hodně daleko. Já razím heslo: At si každý dělá co chce, ale at to dělá tak, aby mě to nijak neomezovalo a neobtěžovalo. Co žádám od druhých, taky sám dodržuji.

Datum: 14.10.2017

Vložil: mattea

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...

aneb svoboda druhého končí tam, kde začíná má svoboda (a naopak)... tak je to správně.

Datum: 14.10.2017

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: Re: ...

Proč ne. Bylo by lepší kdyby místo modernizovaných T-72 a T-80 měli nové T-90, ale má to své háčky.

Datum: 13.10.2017

Vložil: Pepe

Titulek: BTR

No, snaží se klucí ukrajinští. Osobně se mi BTR-4 nelíbí ani trochu, a tahle předělávka můj pocit moc nezměnila. Je možné, že to někdo koupí, ale bude to zase především díky ceně.

Záznamy: 1 - 11 ze 11

Vyhledávání