internetový armádní magazín

Další nabídka modernizace letounů MiG-29N

22.03.2017 19:55

Rusko opakovaně nabízí Malajsii modernizaci stíhacích letounů MiG-29N. Další nabídka byla nyní učiněna na výstavě LIMA 2017. Počítá s modernizací přesně podle požadavků a finančních možností zákazníka. Stroje by po absolvování modernizace měly být každopádně zcela multifunkční.

Malajsie v letech 1995 až 1996 obdržela 16 jednomístných MiG-29SE a dva dvoumístné MiG-29UB. Tyto stroje dostaly označení MiG-29N a byly určeny především pro vybojování vzdušné převahy. Jejich možnosti útoků proti pozemním cílům byly poměrně omezené. Jedinou použitelnou sofistikovanější protizemní municí se staly pumy KAB-500L s laserovou naváděcí soustavou.

Stroje MiG-29N letectva Malajsie  by se po využití všech nabízených modernizačních možností mohly přiblížit letounům Su-30MKM. Militarybox, CC BY-SA

                                                                  MiG-29N

                                                     (foto: Abangmanuk / PD)

 

Diskusní téma: Další nabídka modernizace letounů MiG-29N

Datum: 24.03.2017

Vložil: Pavel

Titulek: Kde se to zaseklo ?

Netušíte někdo, kde se to zaseklo, protože poslední zmínky o nabídce na modernizaci stíhaček jsem zaznamenal myslím tak před 2 lety ?. Jinak jestli to správně chápu, tak je možné ty stíhačky upgradovat na standard ruských SMS (resp. indických UPG). Upřímně řečeno, ten upgrade plus pár řízených střel a bomb by mi přišel jako logický zejména s ohledem na výši nákladů oproti nákupu zcela nových strojů. Nevíte někdo, jak je to s těma F/A-18, co je Malajci nakoupily jako doplněk Migům ?

Datum: 24.03.2017

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Kde se to zaseklo ?

Řekl bych, že se to zaseklo na penězích - nejistotě, jestli budou nebo nebudou. Zájem o letadla projevují, tak jsou bombardováni nabídkami od Saabu, Lockheed Martinu, Suchoje i MiGu.

Vyhledávání