internetový armádní magazín

Další rakety THAAD pro americkou armádu

28.01.2018 18:35

Spojené státy pokračují v prohlubování schopností své protiraketové obrany. Dne 27. ledna 2018 tisková služba společnosti Lockheed Martin oznámila, že americká vládní agentura Missile Defense Agency (MDA) objednala výrobu nové série protiraketových střel v hodnotě 459 milionů dolarů.

Podle společnosti Lockheed Martin byla jen během období od počátku roku 2017 do současnosti americkou vládou objednána výroba antiraket určených pro systémy THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) v celkové ceně 1,28 miliardy dolarů.

THAAD je klíčovým prvkem amerického systému protiraketové obrany, který chrání vojenská zařízení, osídlené oblasti a kritickou infrastrukturu proti balistickým raketám krátkého a středního doletu. K dnešnímu dni obdržela agentura MDA více než 200 antiraket a bylo provedeno celkem 15 testů - všechny úspěšné.

Systém THAAD byl vyvinut společností Lockheed Martin Corporation v 90. letech minulého století a v roce 2006 byla zahájena sériová výroba. Systémy THAAD byly kromě Spojených států zavedeny také ve Spojených arabských emirátech a Jižní Koreji a zájem o ně existuje v Japonsku a Saúdské Arábii. Militarybox, CC BY-SA

                                                      vypuštění střely systému THAAD

                                                              (foto: U.S. Army / PD)

 

 

Diskusní téma: Další rakety THAAD pro americkou armádu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání