internetový armádní magazín

Husar 4x4 - polsko-české vozidlo na podvozku Tatra

08.09.2017 07:05

Polská firma HCP z Poznaně představila na vojenské výstavě MSPO 2017 nové šestimístné taktické obrněné vozidlo Husar 4x4. Vozidlo vzniklo v polsko-české spolupráci pro polský armádní program Pegasus a za jeho návrhem stojí z velké části česká firma Tatra. Ta je autorem korby a pochopitelně také velmi ceněného podvozku s centrální rourou a výkyvnými polonápravami.

Vozidlo Husar 4x4 splňuje všechny standardy NATO, má vysokou  průchodnost terénem a je určeno pro plnění široké palety úkolů i v těch nejnáročnějších klimatických podmínkách.

                                                                      Husar 4x4

                                                     (foto: Gogolev / Autocentre / FU)

 

Představená verze vozidla Husar 4x4 má uspořádání kabiny pro 6 osob (2+2+2), je vybavená dálkově ovládanou zbraňovou stanicí s kulometem a její pancéřová balistická ochrana je na stupni 3 dle normy STANAG, protiminová pak na úrovni 2a/2b.

Husar 4x4 má délku 5,6 m, šířku 2,55 m a výšku 2,7 m. Jeho maximální bojová hmotnost může dosáhnout hodnoty 13500 kg. O pohon vozidla se stará vznětový šestiválcový motor značky Cummins o výkonu 210 kW, který je spojený s automatickou šestistupňovou převodovkou. Husar 4x4 může s tímto motorem dosáhnout maximální rychlost 110 km/h. Dojezd na silnici je kolem 500 km, bojový dojezd v terénu pak kolem 300 km (palivová nádrž má objem 150 l). Militarybox, CC BY-SA

                                                                      Husar 4x4

                                                      (foto: Gogolev / Autocentre / FU)


 

Diskusní téma: Husar 4x4 - polsko-české vozidlo na podvozku Tatra

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání