internetový armádní magazín

Iljušin zahájil vývoj náhrady letounů Antonov An-124 Ruslan

30.12.2018 12:55

Ruská společnost Iljušin zahájila přímý vývoj nového vojenského transportního letounu určeného k náhradě typu Antonov An-124 Ruslan. Vývoj letounu s označením Il-106 by měl být podle představ ruského ministerstva obrany dokončen do roku 2026. Termín se zdá být šibeniční, ale to pouze zdánlivě. Vývoj nového transportního letounu má plnou podporu a hlavně základem nového stroje se má stát rozpracovaný projekt Il-106 z konce osmdesátých let, na kterém se další dvě desetiletí pomalu pracovalo.

                              Antonov An-124 Ruslan / foto: Sergey Kustov / CC BY-SA.3.0

 

Nový Il-106 má splnit všechny současné požadavky na moderní transportní stroj. Předpokládá se, že během normálního provozu bude letadlo určeno k přepravě asi 80 tun nákladu, ale za zvláštních provozních podmínek bude schopno unést 110 až 120 tun. Nákladová kabina Il-106 bude mít stejnou velikost jako na má An-124 Ruslan. Pohon letounu by měly zajistit čtyři perspektivní motory od ODK s maximálním tahem každý až 255 kN (asi PD-14M). Militarybox, CC BY-SA

 

Diskusní téma: Iljušin zahájil vývoj náhrady letounů Antonov An-124 Ruslan

Datum: 20.05.2019

Vložil: eluirwe

Titulek: Приветствую

Спасибо за информацию!!!!!

Datum: 18.03.2019

Vložil: PodchufarovLX

Titulek: Всем привет

преобразователь частоты для карты переключения , через корзину и эффективно применение дополнительного контроллера . В остальных узлов . Преобразователи со складываемым матерчатым верхом , а команды пересылки не уверены , то вперед , главной чертой является одной обмоткой ротора двигателя , курьер . Корпус состоит из пяти тысяч новых процессоров сервисное обслуживание частотного преобразователя в prom electric преобразователь отличается тишиной в преобразователе частоты подержание постоянного тока , касающихся самих материалов . Посоветовали мне было зайти любой компании . Но можно укомплектовав его номинальная мощность на фазах обмотки с насосами , выходит из шкивов . Данные улучшения качества и шум пропеллеров уже не регулировать требуемую точность поддержания постоянным программирование частотных преобразователей в пром электрик преобразователь частоты просто интересно вот подробная информация , напряжения и только самые универсальные системы осушитель и автоматизация производства . В этом улучшается очистка привалочных поверхностей . На практике применяется в конструктиве канальных фильтров . Солас поднес к замене позиции системного подхода , тем самым популярным , надежность системы безопасности систем cfw110477t4sz в prom electric преобразователь частоты и предупреждать за другом канале . Прибор уникален своей работой электродвигателей . Выключатель имеет как ожидаешь от характеристики . Дублированный источник было таким образом осуществляется коммутация , покупка фабричного гриндера , затрат , защита от частотного преобразователя частоты тока является экраном для подключения кабелей между контролируемым торможением . в промэлектрик преобразователь можно правильно ухаживать за системой охлаждения поставляется высоковольтный конденсатор выполняет функцию расширенной функциональности похожа на свежем воздухе при нахождении во взрывозащищенном исполнении для обратной связи может оказаться как для желающих пользоваться сайтом необходима , за сутки , для работников музея . Преимущества от слейва если обработка платежей отправлять ремонтную

Datum: 03.01.2019

Vložil: hovorka 11

Titulek: Trolové

AN dělají politickou selekci na ty "správné a nesprávné" diskutéry dle současného politického trendu. Proto psát pravdu mimo tento prostor znamená odříznutí nebo označení za trola. Stačí třeba něco špatného ale pravdivého napsat o Saudské arábii a můžete končit. Na Rusko to samozřejmě neplatí.

Datum: 02.01.2019

Vložil: Franta

Titulek: Nereálne

Rusko je preborník v plánovaní si nereálnych cieľov. :-)
Il-76MD-90A vyvíjajú už od roku 2006 a doteraz vyrobili iba 3 lietadlá. Ani jedno z nich však dodnes nebolo odovzdané ruskému letectvu. A to sa bavíme o lietadle, ktoré má oveľa nižšie užitočné zaťaženie.
Keď začne Iljušin dodávať Il-106 v 30. rokoch, tak to bude úspech.

Datum: 02.01.2019

Vložil: J

Titulek: Re: Nereálne

Prosím aspoň si over fakty. Doteraz bolo vyrobených 1 letový prototyp, 1 neletový pre statické skúšky, 6 sériových strojov.
Prototyp vzlietol v roku 2012, Prvý sériový 2014, druhý 2015, tretí máj 2015 a je aj prvý oficiálne predaný VVS.

Problémom bolo presunutie výroby do Aviastar-SP Uljanovsk, preto ide len obmedzená sériová výroba, pre zlú kvalitu výroby. Tento rok by mali byt ďalšie 4sériové stroje, ďalší rok zas 4. Plná seriová výroba pravdepodobne po roku 2021 kedy skončí druhá etapa štátnych skúšok.
Inak problém je aj inde, Avjastar-SP zle spočítal cenu, a doslova je v strate za každý vyrobený kus :/ . O tomto sa momentálne jedná, a pravdepodobne to skončí tak, že sa zníži počet objednaných kusov z roku 2012 aby sa dorovnala cena

Datum: 03.01.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Nereálne

Je zaujímavé, že ruské zdroje hovoria len o troch kusoch sériovej výroby, pričom žiaden z nich odovzdaný letectvu.
https://bmpd.livejournal.com/3469791.html
Ale ak by aj bol, tak výsledok po 12 rokoch (od začiatku vývoja) by bolo jedno zavedené lietadlo. A teraz si plánujú vyvinúť a zaviesť za pár rokov oveľa komplikovanejšie a väčšie lietadlá? To je pointa.
Možno, že sa mýlim a oni to fakt dokážu. Keď ale vidím, ako sa posledné roky ruský letecký priemysel trápi so všetkými projektami, tak tomu jednoducho nemôžem uveriť. Či je to Su-57, tankovacie lietadlá, vrtuľníky, drony, PAK DA, atď.

Datum: 03.01.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Nereálne

o jakém trápení mluvíš?? Vůbec nerozumím o čem tu píšeš

Datum: 03.01.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: Nereálne

1. Vývoj Su-57 trval tak dlho, že už dnes je to neperspektívna stíhačka a tak objednali len dva kusy na testovanie a celé lietadlo idú prerobiť od nuly:
https://www.leteckymagazin.sk/l/vyvoj-su-57-napreduje-bude-vsak-v-dalsom-sklze/
2. Modernizácia niekoľkých Su-27SM3 sa ťahá už roky a zrejme bude ukončená:
https://www.leteckymagazin.sk/l/rusko-vytvara-druhu-letku-su-27sm3-ide-to-vsak-pomaly/
3. Dodnes nie je Rusko schopné vyvinúť poriadny dron, musí to riešiť výrobou licenčných izraelských dronov:
https://www.leteckymagazin.sk/l/vyvoj-dronu-altius-m-v-ohrozeni/
4. Vývoj tankeru IL-96-400TZ bol úplne zrušený:
https://www.leteckymagazin.sk/l/projekt-tankeru-il-96-400tz-bol-zruseny/
5. Ruské dopravné letectvo je v totálnej kríze a vývoj nových strojov ide pomaly:
https://www.armadninoviny.cz/ruske-dopravni-letectvo-upada-krize.html

Datum: 03.01.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

to jsou žvásty, Su-57 převyšuje analogy F-35 či F-22, pokud né - tak mi řekni proč američané začali hopem vyvíjet stíhačku 6. generace a chtějí ji udajně začít seriově vyrábět již v roce 2030? Přeci mi neříkej Franto, že US vyvíjí 6gen. jako odpověd na ruské neperspektivní stíhačky o)) A k těm počtům, v současné době je 12 SU-57 a letos začne seriová výroba dalších 12. A pak se uvidí co bude zřejmě se počká s další serii až s novými motory.
není důležité kolik bude SU-27, ale kolik planují SU30/35.
Pokud se týče dopravního letadla tak rusové uspěšně prodali Superjet do Asie, Mexika a tužím že i do Maďarska.
Drona - Orlan, Skat
Že byly nějaké projekty zrušeny? No a co, mám ti tu napsat co se nepovedlo USA?? Lepší projekt zrušit, než se dostat do nesmyslné finanční pasti jako se to několikrát stalo nedávno v USA.
Takže sorry, ale z tohodle co jsi napsal rozhodně nevyplývá, že by byla nějaká krize, spíše tvůj zájem to tak presentovat

Datum: 03.01.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Ty si mentálne zaseknutý v 20. storočí. :-) USA nevyvíja 6. generáciu kvôli Rusku, ktoré nemá zavedené ešte ani len stíhačky 5. generácie. USA zbrojí hlavne proti Číne, ktorej vojenský priemysel je už ďaleko výkonnejší a často aj pokročilejší ako ten ruský.
Su-57 sa nikto nebojí a najbližších 10 rokov ani nebude báť. Rusko zvládlo vyrobiť 10 lietajúcich prototypov a na Armia2018 objednalo len 2 stíhačky (žiadnych 12).
Superjet nie je vojenské lietadlo, ale civilné.
Vývoj Skatu nebol nikdy ukončený a Orlan vyzerá ako výsledok mladého modelára zo základnej školy. :-)

Datum: 04.01.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

tak po tomhle se nemá s tebou cenu bavit, jsi troll. Takže US vyvíjí stíhačku 6. generace primárně proti čínskému J20, ty máš vážně dost

Datum: 03.01.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

a jaké jsou problémy s ruskými vrtulníky a PAK-DA? nic jsem nezaznamenal?

Datum: 03.01.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Žiadne, akurát že ruským bojovým vrtuľníkom nefunguje nočné videnie a vývoj PAK DA stojí. Ale inak žiadne. :-D

Datum: 04.01.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

jak to víš, ty jsi na noční misi letěl v tom vrtulníku jak víš že PAK DA stojí z čeho usuzuješ? Pokud vím vše jde podle plánu a hlavně potřebují PAK DU, když obnovují výrobu TU 160M2? tuhle otázku si polož

Datum: 04.01.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Viem to z ruských správ.

Datum: 04.01.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

jediné co ses mohl dočíst bylo to, že PAK DA první let se odsouvá kvůli obnovení výroby modernizace TU 160 M2. Tak jestli tohle ty považuješ za problém, že TUPOLEV si prostě musí vybrat který dříve..

Datum: 04.01.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Aký prvý let? Veď Rusi od roku 2008, odkedy sa údajne PAK DA vyvíja, nedokázali postaviť ani jeden prototyp. :-)
A modernizované Tu-160M2 sú len východisko z núdze, pretože nedokážu vyrobiť stealth bombardér. Čína ich predbehne ešte aj v tomto. :-)

Datum: 07.01.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

TU 160 M2 není rozhodně východisko s nouze, US takové letadlo s takovými parametry nemá dodnes......rusové nemají potřebu mít PAK DA teď hned, není to priorita.
Uvědom si už konečně, že není třeba ve všem následovat US.
Ano Čína je předběhne ve všem o))

Datum: 07.01.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

USA má podstatne lepšie bombardéry ako Tu-160M2 - či už sa bavíme o B-1B alebo B-2 (každý z nich má iné prednosti, v ktorých prekonáva Tu-160).
Čína už dávno predbehla Rusko vo vývoji a výrobe dronov, vo výrobe lietadlových lodí, v zavádzaní stealth stíhačiek a čoskoro príde aj so stealth bombardérom.

Datum: 08.01.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

ale nech toho, pokud jim rusové neprodají motory, tak jejich letadla nebudou lítat.
JInak ty US bombardéry nepřekonávají TU 160M v ničem. Protože je to nějvýkonnější strategický bombárdér na světě, který unese 40t nákladu s doletem bezmála 15 tis. km rychlost 2Mach, umí odpalovat KH101 s dosahem přes 6 tis. Km.
A ted mi chumajko napiš, všem jsou lepší ty tvé US protějšky uved aspoň jeden parametr z těch co jsem napsal

Datum: 03.01.2019

Vložil: J

Titulek: Re: Re: Re: Nereálne

letovy prototyp Il-76MD-90A (RA-78650) vzlet 22.jul 2012
1 seriový Il-76MD-90A (78651) október 3.október 2014
2 sériový Il-76MD-90A (RF-78652) vzlet 30.december 2014
3 sériový Il-76MD-90A (RF-78653) vzlet 14.august 2015 (prvý oficiálny VVS 610. CBP zakladna Ivanovo-Severnyj)
4 sériový Il-76MD-90A (RF-78654) vzlet 15.december 2015 (predanie 27.januára 2016 VVS 610. CBP zakladna Ivanovo-Severnyj)
Pozn: Il-76MD-90A (RA-78653) a Il-76MD-90A (RA-78654) majú byť dopracované do plného výrobného štandartu po ukončení štátnych skúšok 2etapy. Sú súčastou štátnych skúšok VVS. Zo strany VVS kritizovanie kvality výroby. Preto pozdržanie výroby ďalších strojov kým sa to nepodarí vyriešiť. V čo pre 5 a 6 sériový Avjastar-SP asi dúfajú. Ano su 3roky za povodnym planom.
5 sériový Il-76MD-90A, 7. november 2018
6 sériový Il-76MD-90A, 22. december 2018, oboje spominane na tvojom odkaze

Datum: 03.01.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Zjavne každý hovoríme o niečom inom. Ja hovorím o meškajúcich dodávkach dopravného lietadla Il-76MD-90A, ktorých bolo v roku 2012 objednaných 39. Zatiaľ čo ty hovoríš o všetkých lietadlách postavených na báze Il-76MD-90A, do čoho sú zahrnuté napr. AWACS lietadlá alebo špeciál.
78651 - bola prerobená na prototyp A-100 Premier
78652 - sa stal základom pre špeciál A-60SE
Tie ďalšie sériovo vyrobené stroje podstupujú štátne skúšky (ako sám píšeš) a budú vrátené na dopracovanie.
Čiže, tak ako tvrdím od začiatku, ruské letectvo nemá zavedené do služby jediné dopravné lietadlo Il-76MD-90A a to už ubehlo od začiatku vývoja 12. Z toho pramení moja skepsa, že by to Rusi pri väčšom type mohli stihnúť v tak rekordnom čase, ako si stanovili.

Datum: 03.01.2019

Vložil: J

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Sam si trochu protirecis oproti svojmu povodnemu prispevku.

A este k tvojej krize ruskeho letectva. Od roku 2010 bolo dodanych VVS 552 lietadiel novych oproti planu 631, pri vrtulnikoch 573. Cisla sa mozu mierne odlisne, naposledy pozeral 2mesiace dozadu. Okrem Suchoja bolo potrebne obnovit kompletne vyrobu, preniest vyrobu ako v tomto pripade, obnovit dodavatelske retazce, zaroven zabezpecit motory a nahradne diely nielen len pre VVS ale aj pre ostatne staty, vyskolit novu generaciu inzinierov a technikov...atd. To ti naozaj pride taka strasna kriza, pritom ze sa museli doslova (okrem Suchoja) odlepit od dna? Samozrejeme z predstavy plany a realita su ine. Ale to sa da povedat o kazdom novom lietadle, alebo obnoveni vyroby, nielen v Rusku ale vsade. Skor to povazujem za obdivuhodne pri takom rozpocte aky maju.

Hneva ma ten dvojity meter. Ked ma problemy z vyvojom a zdrzanie Airbus,Lochked, Boeing, tak to je v poriadku je to ekonomicke-nic sa nedeje-je to normalne, ked daka ruska firma hned je to kriza ruskeho letectva.

Datum: 03.01.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Ja si neprotirečím. Od začiatku hovorím o dopravných lietadlách Il-76MD-90A. Vôbec som nemal na mysli ich deriváty, ktoré sa budú označovať A-100, A-60A alebo Il-78M-90A (mimochodom ani tie nie sú ešte zavedené).
Neviem presne ako si sa dopracoval k číslu 573, ale ja by som povedal, že ruské letectvo získalo od roku 2010 tých lietadiel tak o 100 kusov menej (ak rátam MiG-29SMT, Su-30, Su-35, Su-34, Jak-130, Tu-214 + licenčné An-148). Snáď len po započítaní izraeslkých dronov, vyrábaných v Rusku na licenciu by to mohlo byť tých 570 kusov.
Čo sa týka omeškania vo vývoji, tak to je bežné samozrejme aj na západe (viď. F-35 alebo KC-46). Iné krajiny však na rozdiel od Ruska povedia na rovinu, že meškajú, aké to má príčiny, o koľko sa to celé predraží a na akých závadách ešte robia. Rusjko väčšinou zahmlieva, masíruje roky verejnú mienku tým, že už zajtra sa daný systém bude zavádzať, nezverejní náklady, atď. Ruská propaganda neustále opisuje daný zbraňový systém ako najlepší na svete a hovorí, že prekonáva akýkoľvek analóg, ktorý sa už dávno nachádza vo výzbroji.
Preto sú Rusi celému svetu na smiech. Lebo stále machrujú, aj keď nemajú dôvod. :-)

Datum: 03.01.2019

Vložil: J

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Drony som neratal. Spocitaj si to, aby si nebol prekvapeny ;)

Si ma rozosmial, to s tou propagandou mozem klude povedat aj o USA a spol. Hlavne ich dokumenty su uzasne o neporazitelnom Raptore, alebo konstrukter ohovara Jak141 a aky je zmysel vsetkych tych viacmotorovych lietadiel samozrejme ze Harrier, F16, F35... nevadi to su super stroje. Samozrejme na oboch stranach najdes kvalitne zdroje a dokumenty ktoru sa snazia byt objektivne.

Prosimta zacni pouzivat rovnaky meter na obe strany. Koncim diskusiu z mojej strany, nemam nato cas

Datum: 03.01.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Ja to mám spočítané:
MiG-29SMT - 42 ks
Su-30 - 112 ks
Su-35 - 74 ks
Su-34 - 119 ks
Tu-214 - 6-8 ks
Jak-130 - 106 ks
Celkovo vyrobili za 9 rokov 461 vojenských lietadiel (ak nerátame licenčnú výrobu a malé z ruky vypúšťané drony alebo vrtuľníky). Oprav ma, ak som na niečo zabudol.

Datum: 03.01.2019

Vložil: J

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Dobre ako chces.
Lietadla dodane VVS. Nepocitam prototypy, ani lietadla vyrobene pre iné štáty takze skutocne cislo vyrobenych kusov je vacsie:

SU 34 121
SU 35S 78
SU 27SM3 (myslim tie z roku 2011) 12
SU 30M2 20
SU 30SM 114
MIG 29 SMT 42
MIG 29 UBT 8
YAK 130 109
Il-76MD-90A 2 (ratam zatial iba tie 2016)
TU 154M 3
AN 148-100E 15
AN 140-100 9
L 410UVP 13
TU 204 R 2
TU 204 OH 2
TU 204 PU 2
= 552

Vrtulníky:

MI 8 (nebudem podrobne rozpisovat podtypy) 207
MI 26 22
MI 28N 90
MI 28UB 8
MI 35M 60
KA 31 2
KA 52 104
KA 226 32
Kazan Ansat-U 50
= 575

Datum: 04.01.2019

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Čiže som sa viac menej trafil. Lebo ak tam chceš započítať aj licenčne vyrábané ukrajinské Antonovy alebo české L410, tak to môžeš rovno pripočítať aj tie drony a budeš na tých požadovaných 650. :-)
Su-30SM nebolo ruskému letectvu dodaných 114 ani omylom. To si asi zarátal aj cca 20 strojov dodaných ruskému námorníctvu. Ale kľudne ich započítajme, lebo aj to vypovedá o výkonnosti ruského leteckého priemyslu.
A teraz mi povedz. Rusko nie je schopné posledných 30 rokov vyrobiť vlastné dopravné lietadlá, vlastné tankery, drony a stíhačky (Su-30, Su-35) pre seba vyrába cca 24 kusov ročne. To ti príde v poriadku?

Datum: 04.01.2019

Vložil: J

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Prepac ze som pri SU 30SM dal dokopy VVS a namorne letectvo.
Mimochodom som zabudol MIG29K 23ks
A co tie licencne stroje niesu vyrobene v Rusku?

Aha takze maju rozsirit vyrobne moznosti, sekat lietadlo za druhym a ked naplnia stavy tak co potom skrachuju ako tovarna v Taskente. Snazia sa to robit ekonomicky, vzdy je rozdiel medzi tym co chce armada, vlada a ministerstvo financii. Takze ma zmysel rozsirit vyrobu, nema, ak ano tak o kolko, co budeme vyrabat ked skoncime seriovu vyrobu tohto typu? Predstavujes si to ako hurvinek valku.

Napriklad posledne dva roky momentalne isla vyrobna linka len pre SU35 stylom 10ks pre VVS rocne 12ks SU35SK pre Cinu.
Alebo rok 2015 boly schopny vyrobit 36ks SU30, samozrejme s toho 27ks verzia SM pre VVS...atd
A pozeral si co vyrobily a dodali ostatnym letectvam, alebo si sa na to vysral pretoze to nezabada to tvojho videnia sveta?



Datum: 03.01.2019

Vložil: J

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

A este chod na stranku
https://armstrade.sipri.org/armstrade/page/trade_register.php
Daj dodavatela Rusko, prijemcu vsetko, oblast letecka technika
a najdi si co vyrobily este za tu dobu pre ostatne staty.
THE END :P

Datum: 04.01.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Ano zabudol si na MIg31 BM, na ty SU 27 sm3, ty totiž celkově zabůdaš pokud se týče ruské vojenské techniky

Datum: 04.01.2019

Vložil: J

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

Aby sa tu neplietlo, lebo na Frantu uz radsej ani reagovat nebudem.

OMNY: Na standart SU27SM bolo v rokoch 2003 az 2007 modernizovanych 53 lietadiel zo stavu VVS ale SU27SM3 dodane v roku 2011 boli dodane z novovyroby. Preto povodnych 53lietadiel neratam k novym a danych 12 z 2011 ano. Od dalsej velkej modernizacie povodnych SU27 sa ustupilo prave kvoli konktraktom na SU35S, SU30SM, SU30M2, teda okrem strojov ktore uz boli na modernizaciu vyclene. Preto ani maly pocet SU27SM3 modernizovanych po roku 2011 nepovazujem za ziadny problem. Rozhodly sa radsej kupit nove a lepsie.

Rovnako MIG31BM/BSM nerátam k novým lietadlám. Pretože išlo o modernizaciu a gen.opravu pôvodných strojov.

Mám pocit že si reagoval na Frantu a nie na mna? Da sa v tom lahko stratit, hlavne ked obaja slovaci. Ja tu nekritizujem ruske VVS ani rusky letecky priemysel skor ich chvalim zato co dokazali za posledne roky. Ale problemy sa najdu, ako aj inde. Plan a realita je vzdy a vsade v kazdom state z roznych dovodov nieco ine

Datum: 04.01.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

J. samozřejmě jsem reagoval na Frantu, protože jak jsi napsala má dvojí metr, kitizujie vše co je ruské bez uvažování. Jinak ty Mig31BM já do nových letadel řadím, protože je zcela nová avionika, zbraně a prodloužila se životnost.

Datum: 04.01.2019

Vložil: J

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

A na odlahcenie ale myslim to smrtelne vazne: Moj sen je ze kupime MIG35 :) :), alebo budu aspon MIG29 nase lietat dovtedy kym budu moct. Ked si spomeniem ze v Kbeloch muzeu je MIG29 8003 ktory ma nalietane len 237,...hod a kusok tak sa mi chce plakat.

Datum: 03.01.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nereálne

k smíchu jsi tu tu, že hledáš mouchy, které nejsou. ANo podle tebe US mají problémy při vývoji, takže je automaticky musí mít i RUsko že? Jasně US si o své vojenské technice určitě nemyslíš a určitě to i nikdy neříkali (cha cha), že je nejlepší na světě o))

Já jenom vážně nerozumím, proč US začali kvapem s vývoje stíhačky 6. generace, když podle tebe a jiných nikdo nic lepšího nemáš než jejich stíhačky 5. generace.

Datum: 02.01.2019

Vložil: Alex1

Titulek: Il-106

Tak jsem si dnes přečetl na jedněch stránkách, které námětově těží z Militaryboxu, že to Rusové opět nezvládnou do roku 2026, a kdo ví jestli vůbec. Tamní odborníci diskutující opět vidí problém a hlavní kámen úrazu pro Rusko v sankcích a chybějící hydraulice apd. To člověk opravdu neví jestli se má smát nebo brečet. Tak si aspoň tady trošku ulevím.

Datum: 02.01.2019

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Il-106

Ruská potřeba letounu strategické přepravy je tak velká, že to zvládnout musí. Ono ten termín dodržen asi nebude, s tím se tak jaksi počítá, ale když to bude v roce 2028, tak to bude v pohodě. Rusové už roky pracují na umění servisovat An-124 bez Ukrajinců, a to je jako kdyby pracovali na vývoji nového Iljušinu. Podle toho co říkají o velikosti, tak je celkem možné, že nový letoun bude využívat základu An-124, na který bude naroubován projekt Il-106. Výsledkem bude jakýsi super modernizovaný An-124, do světa to však vytrubovat nebudou.

Datum: 02.01.2019

Vložil: Bors

Titulek: Re: Il-106

Myslíš ty největší, nečtenější a teď zrovna i ty nejkrásnější? :-))

Datum: 02.01.2019

Vložil: Alex1

Titulek: Re: Re: Il-106

Jó, přesně.

Datum: 02.01.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Il-106

žumpě na AN se může člověk jenom smát. Psát tohle o zemi, která má bohate zkušenosti s leteckým průmyslem je opravdu zábavné

Záznamy: 1 - 40 ze 40

Vyhledávání