internetový armádní magazín

Indická armáda si pořídí další BMP-2

22.02.2018 06:15

Indické ministerstvo obrany dostane přiděleno cca 150 milionů dolarů na nákup dalších bojových vozidel pěchoty BMP-2, která jsou v Indii vyráběná v licenci indickou společností  Ordnance Factory Board a nesou jméno Sarath. Pádným důvodem dalších nákupů těchto bojových vozidel pěchoty má být zajištění obrany země.

Bojová vozidla pěchoty Sarath, která jsou pro indickou armádu stále očividně nejdostupnějších a nejrychlejším řešením problémů početních stavů techniky mají dostat silnější motory (výkon asi 380 koní), nový typ protitankových řízených střel, nový systém řízení palby a také nové hlavní pozorovací a zaměřovací přístroje. Militarybox, CC BY-SA

                                                              BMP-2 indické armády

                                                              (foto: U.S. Army / PD)

 

Diskusní téma: Indická armáda si pořídí další BMP-2

Datum: 23.02.2018

Vložil: David

Titulek: Indie

Mě jen překvapuje, že armáda Indie, která si tak ráda hraje na velmoc, si pořizuje tato již zcela zastaralá BVP. Chápal bych modernizaci stávajících BVP. Ale BMP-2 z novovýroby? To znamená, že tato BMP-2 budou sloužit ještě nějakých 25-30 let - a na nějaké moderní BVP si indická armáda ještě dlouho počká

Datum: 23.02.2018

Vložil: Feri

Titulek: Re: Indie

myslim, ze to bude hlavne tym, ze indovia by pozadovali vyrobu v indii, priatelske ceny, komplet technologicky transfer a hadam aj aby vitaz tendru rucil za kvalitu vyroby v indii. rovnako lobbing a prepojenie majitelov vyrobnych podnikov s politikmi, "made in india" hra svoju rolu pri tejto novovyrobe. v kazdom pripade bude urcite zaujimave sledovat tender na nove bvp indickej armady ak sa niekedy uskutucni, pripadne nekonecny vyvoj vlastneho bvp tak ako to bolo s arjunom a tejasom.

Datum: 22.02.2018

Vložil: Feri

Titulek: bvp2

nie tak davno som kdesi na sieti narazil na clanok, o tom ze indicka armada by rada nahradila stare bmp1/2 niecim novym, kludne aj europskym/americkym pokial by vyroba prebiehala v indii. ale to je asi este hudbou dalekej buducnosti.

Vyhledávání