internetový armádní magazín

Izraelské systémy Trophy pro německé tanky

29.01.2019 08:40

Izraelská společnost Rafael Advanced Defense Systems a německá firma Krauss-Maffei Wegmenn se společně připravují na testování izraelského aktivního obranného systému Trophy na německých tancích Leopard 2.

Integrace aktivních obranných systémů Trophy do tanků Leopard 2 se uskuteční v několika etapách. První praktické testy budou provedeny již tento rok. Do roku 2021 plánuje Bundeswehr přijmout celkem 17 tanků vybavených systémem Trophy a od roku 2023 mohou být takto vybavené tanky součástí společné jednotky NATO.

                                       Leopard 2A6M Bundeswehru / foto: powidl / PD

 

Je známo, že Bundeswehr má ve výzbroji asi 328 tanků Leopard 2 třech modifikací - 2A6, 2A6M a 2A7. Leopard 2 je sériově vyráběn od roku 1979, během této doby bylo vyrobeno více než 3000 tanků v různých modifikacích, které se od sebe navzájem značně liší.

Izraelský systém Trophy byl vyvinut v roce 2005 k detekci a ničení RPG a protitankových řízených střel. Systém je vybaven speciální radarovou stanicí s několika anténami a počítačem, který vypočítává dráhy nepřátelské munice. Pokud letící protitankový granát nebo raketová střela ohrožuje tank, pak systém vydá pokyn k vyhození malé obranné nálože, která granát nebo střelu zničí. Militarybox, CC BY-SA

 

Diskusní téma: Izraelské systémy Trophy pro německé tanky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání