internetový armádní magazín

Maďarské Mi-24D prodělají generální opravu v Rusku

11.12.2017 14:40
Rusko zajistí provedení generální opravy dvanácti bitevních vrtulníků Mil Mi-24D maďarského letectva. Stane se tak v rámci dohody podepsané 31. října letošního roku. První maďarské Mi-24D již byly přepraveny do Ruska.

V současné době maďarské letectvo neprovozuje žádné bitevní vrtulníky, protože všech asi dvacet Mi-24 je uzemněno pro nezpůsobilost k letu. Tento jejich stav je způsoben skutečností, že  dřívější maďarské vlády nepřidělovaly na údržbu ruských vrtulníků žádné finanční prostředky.

V případě opravy Mi-24D se jedná druhou významnou dohodu podepsanou s Ruskem na obnovu vrtulníků maďarských vzdušných sil. V roce 2016 po provedeném výběrovém řízení ozbrojené síly Maďarska podepsaly smlouvu s holdingovou společností "Vrtulníky Ruska" na opravu pěti víceúčelových vrtulníků Mi-17. První čtyři stroje již byly opraveny.

Vrtulníky Mi-24D maďarského letectva jsou vybaveny protitankovými řízenými střelami 9M114 Šturm. Rusko nabídlo jejich výměnu za modernější 9M120 Ataka, ale k realizaci nedojde, protože by se jednalo porušení sankcí uplatňovaných Evropskou unií.

Podle západních odborníků má maďarská vláda zvláštní vztah k Rusku, který není v Bruselu ani ve Washingtonu příliš vítán. Maďarský způsob zachování vazeb s Moskvou není podporován ani některými maďarskými politiky. Ti například zásadně prosazují údržbu a rozsáhlé opravy Mi-17 a Mi-24 v Polsku nebo v České republice. Militarybox, CC BY-SA

                                                                       Mi-24D

                                                  (foto: Rob Schleiffert / CC BY-SA)

 

 

Diskusní téma: Maďarské Mi-24D prodělají generální opravu v Rusku

Datum: 13.12.2017

Vložil: Mates

Titulek: re

Maďarské stroje,které jsou navíc jeste starší verze D,tedy vyrobené nejspíš pocatkem 80 let budou po GO dal letat a naše zánovní stroje vyrobené v roce 2004 budou končit,protože jim konci životnost,nebo aspon se tim snaží ohlupovat veřejnost.
Jinak je zajímavé,ze GO dřív dělali prave Madari,i naše vrtulníky tam dřív letali a ted uz jim je opravuji Rusové.

Datum: 12.12.2017

Vložil: cecil

Titulek: Mi-24

Hindy se stále ještě dají modernizovat (nejlépe asi v Rusku) a jejich vývoj lze pořád ještě tlačit vpřed jak dokazuje Mi-35M. České republice nabízená Cobra je na tom stejně, jde o hodně historický kus s naroubovanou novou technologií. Volba mezi Hindem a Cobrou je pouze věcí politiky, smýšlení lidí kteří zrovna rozhodují a peněz do něčí kapse. Stát, a tím i běžní lidé, kteří nejsou u korýtka na změně typové linie jenom prodělají.

Datum: 11.12.2017

Vložil: Jožo

Titulek: Pekne :/

Všetci sa snažia Hindy udržať vo vzduchu, len mi sme sa ich zbavili. Najlepšie je, že teraz minimálne časť z nich veselo lieta v Afrike

Datum: 12.12.2017

Vložil: bog

Titulek: Re: Pekne :/

Hold, blbý národ - blbá vláda

Datum: 12.12.2017

Vložil: Jožo

Titulek: Re: Re: Pekne :/

A ešte sa Galko stále odvažuje vôbec ukázať na obrazovke a ešte dokonca kritizovať u mudrovať do obrany. Tam by mu mali pekne vyčísliť o koľko okradol túto krajinu tým ako hospodáril na MO.

Vyhledávání