internetový armádní magazín

Německo bude vybírat těžké vrtulníky

29.01.2018 13:40
Německé ministerstvo obrany zahájilo výběrové řízení na dodávku nových těžkých vrtulníků pro německé ozbrojené síly. Za vhodné typy jsou považovány americké CH-47F Chinook od Boeingu a CH-53K King Stallion od firmy Sikorsky (Lockheed Martin). Předpokládá se, že právě tito dva američtí výrobci budou vyzváni k předložení svých návrhů. Německé výběrové řízení počítá s dodacími náklady ve výši do 4 miliard EUR (asi 4,72 miliardy USD).
Boeing, který má v úmyslu nabízet stroj CH-47F Chinook, uvedl, že v očekávání výběrového řízení již uzavřel smlouvy s téměř stovkou německých společností a očekává uzavření několika dalších v případě vítězství v soutěži. Plány na maximální účast německých firem ve výrobě CH-53K King Stallion má i Lockheed Martin.

Dodávky prvních nových vrtulníků se očekávají v roce 2022. Jako servisní středisko bude pravděpodobně působit společnost Airbus. Ta bude zajišťovat i dovybavení vrtulníků podle požadavků německých ozbrojených sil a certifikaci. Militarybox, CC BY-SA

                                                                 CH-47F Chinook

                                                  (foto: Airwolfhound / CC BY-SA 4.0)

 

                                                                 CH-53K King Stallion

                                                                   (foto: USMC / PD)

 

Diskusní téma: Německo bude vybírat těžké vrtulníky

Datum: 30.01.2018

Vložil: Nesher

Titulek: Re: Re: Re: Evropská konkurence

V kulturně-politickém slova smyslu nikoli, Rusko je samostatná politicko-kulturní entita. Takže jsem, celkem logicky, předpokládal, že je řeč buď o EADS nebo Leonardu.

Datum: 01.02.2018

Vložil: ...

Titulek: Re: Re: Re: Evropská konkurence

NE :-) :-)

Vyhledávání