internetový armádní magazín

Německý Lynx se zúčastní amerického programu NGCV

08.10.2018 19:25

Německá společnost Rheinmetall se rozhodla přihlásit své bojové vozidlo pěchoty KF41 Lynx do programu obrněného vozidla nové generace NGCV amerických ozbrojených sil. Jako silného amerického partnera pro vývoj a výrobu v USA si vybrala firmu Raytheon.

Americké ozbrojené síly jsou připraveny zahájit proces výměny bojových vozidel pěchoty typu Bradley. Pracovalo se původně na nové verzi Bradley A5, ale nakonec byla dána přednost vývoji vozidla zcela nové generace.

BVP KF41 s věží Lance 2.0 splňuje podle společnosti Rheinmetall všechny klíčové požadavky. Je navíc snadno přizpůsobitelné k plnění různých úloh a ve svém velkém vnitřním prostoru může přepravovat výsadek až devíti vojáků. Vozidlo KF41 je zatím poháněno vznětovým motorem Liebherr o výkonu 634 kW, spojeným s automatickou převodovky Renk. Moderní bojová věž Lance 2.0 má kromě kanónu a kulometu i dva vnitřní moduly pro umístění PTŘS, průzkumných dronů nebo systémů radioelektronického boje.

Společnosti Rheinmetall a Raytheon hodlají americkým ozbrojeným silám předložit svůj návrh BVP nejspíš již tento měsíc. Militarybox, CC BY-SA

                           BVP KF41 Lynx v provedení 2018 / foto: Wolpat / CC BY-SA 4.0

 

Diskusní téma: Německý Lynx se zúčastní amerického programu NGCV

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání