internetový armádní magazín

Nová dohoda Ruska a Sýrie o Tartusu

21.01.2017 19:25

Rusko a Sýrie uzavřely dohodu o rozšíření a modernizaci logistické základny ruského vojenského námořnictva v syrském Tartusu.

Podle nové dohody má ruská logistická základna úplnou imunitu vůči syrské jurisdikci. Rusko může v přístavu provádět bagrování dna a veškeré další úpravy vedoucí k možnosti přijímat různá plavidla a zajistit jejich bezpečnost. Rusko má také právo na vlastní náklady provádět jakékoli opravy, výstavbu a demolici budov, které jsou v užívání logistické základny a umístit tam jakékoli zařízení nezbytné k udržování vojenských plavidel.

Dohoda stanovuje maximální přítomnost jedenácti vojenských plavidel, včetně těch s jaderným pohonem, při zachování veškerých mezinárodně uznávaných pravidel jaderné bezpečnosti a ochrany životního prostředí.
Vnější ochrana ruské logistické základny na pevnině bude zajišťována silami a prostředky syrské strany, vnější ochrana příslušných námořních hranic a vzdušného prostoru silami a prostředky ruské strany. Ruská strana může po dohodě umísťovat vně hranic logistické základny mobilní prvky protivzdušné obrany. Rusko také bude na žádost Sýrie pomáhat s ochranou hranic základny, s pátracími a záchrannými operacemi v teritoriálních vodách Sýrie.

Rusko bude používat logistickou základnu v Tartusu bez poplatku. Dohoda je platná po dobu 49 let a bude automaticky prodloužena na dalších 25 let, pokud jedna ze stran nejpozději jeden rok před uplynutím lhůty neoznámí diplomatickou cestou svůj úmysl dohodu ukončit. Dohoda je uplatňována od 18. ledna 2017. Militarybox, CC BY-SA, podle РИА Новости

                         do nedávna platné rozložení logistické základny VMF v přístavu Tartus

                                                    (foto: Big im Garten / CC BY-SA)

 

Diskusní téma: Nová dohoda Ruska a Sýrie o Tartusu

Datum: 09.09.2018

Vložil: Роман

Titulek: Перезвоните,

Позвоните мне, пожалуйста, по этому номеру 8(495) 248-01-88

Datum: 08.09.2018

Vložil: Иван

Titulek: Перезвоните

Перезвоните по номеру 8(812) 426-88-69 Иван.

Datum: 08.09.2018

Vložil: Роман

Titulek: Перезвоните,

Позвоните мне, пожалуйста, по этому номеру 8(812) 426-88-69

Datum: 22.01.2017

Vložil: AlešGordi

Titulek: Sýrie

To jednoznačně ukazuje na to, že o přístupech k moři v oblasti dnešní Sýrie je rozhodnuto.

Datum: 22.01.2017

Vložil: Mirra

Titulek: přímo

luxusní dohoda - a zřejmě třešnička na dortu, protože na další i civilní projekty mají mít přednost ruské firmy. Tahle ruská pomoc bude skvěle zaplacena.

Datum: 23.01.2017

Vložil: feri

Titulek: Re: přímo

samozrejme nic nie je zadarmo ani ruska pomoc syrii. popravde Tartus ako platbu som ocakaval viac som ale zvedavy, co za svoju pomoc dostane iran,

Datum: 23.01.2017

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Re: přímo

...ten už asi dostal...

Záznamy: 1 - 7 ze 7

Vyhledávání