internetový armádní magazín

Nová turecká 120mm tanková munice HE-T

07.05.2018 18:50
Turecko úspěšně dokončilo testy nové domácí 120mm tankové munice typu HE-T, což je zkratka pro - High explosive - Tracer. Česky se tento typ munice nazývá - tříštivo-trhavý granát se stopovkou. Jedná se o jeden ze základních typů tankové munice používaný především proti živé síle, lehkým opevněním a nepancéřované nebo lehce pancéřované technice.
Vývojářem a výrobcem nové turecké tankové 120mm munice HE-T je státní společnost MKEK (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu - Board and Chemical Industries Board). Ta by měla podle vyjádření zástupců tureckého ministerstva obrany zahájit její výrobu v druhé polovině letošního roku. Objednáno je zatím tři tisíce kusů, které se dostanou k tankům řady Leopard 2 a novým tureckým Altay.

Důvodem k vývoji a výrobě domácí turecké tankové munice byly problémy s hledáním zahraničních dodavatelů, kteří by byli ochotni reagovat na nové turecké požadavky. Nová turecká tanková munice byla vyvinuta již s přihlédnutím ke zkušenostem získaným v operacích v Sýrii. Militarybox, CC BY-SA

                                                                  turecký tank Altay

                                                         (foto: Karaahmet / CC BY-SA)

 

 

Diskusní téma: Nová turecká 120mm tanková munice HE-T

Datum: 12.05.2018

Vložil: lockdown

Titulek: kurdi

zrejme staré zásoby HE-T do Leopardov pomaly vyčerpali na kurdoch

Datum: 08.05.2018

Vložil: Chobot

Titulek: .

Stopovka - Tracer (ne Tracker)

Datum: 08.05.2018

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: .

Děkujeme Chobotovi :-)) - chyba byla opravena.

Záznamy: 1 - 3 ze 3

Vyhledávání