internetový armádní magazín

Nové radary EASR pro U.S. Navy

25.08.2016 10:55

Americká firma Raytheon získala kontrakt od amerického vojenského námořnictva (U.S. Navy) v základní hodnotě 92 miliony dolarů (s možností navýšení až na 723 miliony) na vývoj radilokátoru nové generace EASR (Enterprise Air Surveillance Radar), který bude hlavním zdrojem informací o vzdušné situaci na nových amerických letadlových a dalších nových vybraných lodích.

Radiolokátor EASR by měla firma Raytheon připravit v takovém časovém horizontu (asi do února 2020), aby ho bylo možno instalovat již na druhou letadlovou loď třídy Gerald R. Ford a nové lodě LHA 8 třídy America. 

Předpokládá se vznik dvou verzí radiolokátoru EASR lišících se anténním systémem. První verze má disponovat jednou v horizontálu otáčivou anténou, druhá pak trojicí pevných antén zapuštěných do stěn palubních nástaveb tak, aby zajistily všesměrové pozorování. Militarybox, CC BY-SA

                letadlová loď USS John F. Kennedy (CVN-79), která jako první dostane radar EASR

                                                                 (foto: USN PD) 

                  

 

Diskusní téma: Nové radary EASR pro U.S. Navy

Datum: 25.08.2016

Vložil: bog

Titulek: rušičky

Akými spôsobmi sa chráni moderná bojová elektronika proti rušeniu? Je schopná odfiltrovať falošné signály kopírujúce jej algrytmus?

Datum: 25.08.2016

Vložil: Sd

Titulek: Co to tedy

Jedná se tudíž o planovanou evoluci starších radarů..obyčejnou výměnu starých radarů za nové nobo je to dramatické navýšení schopností s průlomovou technologií.

Vyhledávání