internetový armádní magazín

Nové systémy pro tank T-14 Armata

06.07.2018 19:55

Ruský holding Švabe oznámil plán vybavit perspektivní ruský hlavní bojový tank T-14 Armata novějším optoelektronickým systémem. Podle vyjádření náměstka generálního ředitele holdingu Švabe Sergeje Popova umožní nový systém osádce tanku lépe detekovat, identifikovat a sledovat cíle.
Holding Švabe uvádí, že vede vývoj nových pozorovacích a zaměřovacích systémů pro obrněnou techniku, které fungují na jiných principech (?) než ty současné. Nové pozorovací a zaměřovací systémy mají využívat výhradně domácí součástkové základny, a v současně domě se mají nacházet v závěrečné fázi testů. Do sériové (?) výroby se mají dostat ještě v letošním roce. Militarybox, CC BY-SA

                                                                      T-14 Armata

                                       (foto: V. Kuzmin / CC BY-NC-ND / se svolením autora)

 

Diskusní téma: Nové systémy pro tank T-14 Armata

Datum: 07.07.2018

Vložil: Petr2

Titulek: ale no tak :)

"vývoj nových pozorovacích a zaměřovacích systémů pro obrněnou techniku, které fungují na jiných principech" Myslí to tak, že půjde hlavně o softwarovou část, kde budou fůzovat data z IR/UV/TV kamer + několika LIDARu, a na základě toho jde vyvinout automatické/poloautomatické pozorovací a zaměřovací systémy pracující úplně na jiných principech, o jiných fyzikálních principech tam nic nehovoří..

Datum: 07.07.2018

Vložil: Petr2

Titulek: Re: ale no tak :)

Ještě do toho přidejte AESA radary z aktivní ochrany, co budou schopné detekovat osoby a techniku na vzdálenostech minimálně několik km, a máte pozorovací a zaměřovací systémy pracující na jiných principech než ty současné. pokud to teda vše propojíte.

Datum: 06.07.2018

Vložil: hulvath

Titulek: Zadny zazrak mozna

Uplne staci treba misto prekonanych fotonasobicu pouzivat CCD cipy. Kdyz toto tady dokazal civilni fotak uz pred 4 lety... https://digiarena.e15.cz/podivejte-se-na-video-pri-citlivosti-iso-409-600

Datum: 06.07.2018

Vložil: Alex1

Titulek: přístroje na nových principech

Jsou záhadní jak hrad v Karpatech. Možná, že to však nemyslí tak, jak si zde představujeme.

Datum: 06.07.2018

Vložil: sused Záviš

Titulek: Re: přístroje na nových principech

možno nie, možno áno ... také oči chameleóna či ryby by Armate T-14 isto pristali, resp. by značne vylepšili povedomie posádky o dianí okolo tanku ;-)

Datum: 06.07.2018

Vložil: sused Záviš

Titulek: tak to je zaujímavé

no tak to je veľmi zaujímavá správa... čo majú na mysli pod "ktoré fungují na jiných principech" - žeby sa nechali inšpirovať prírodou, konkr. vo zvieracej ríši ?? Nie, nemyslím to vôbec posmešne ani ako vtip, pretože práve mnohé živočíchy ponúkajú ľudstvu veľmi zaujímavé možnosti inšpirácie, ktoré však doteraz ľudstvo využilo iba pramálo. Napr. čo sa týka pohybu, letu, maskovania, ale aj videnia týka !!

Vyhledávání