internetový armádní magazín

Opravy letadlového křižníku Admirál Kuzněcov

23.11.2018 18:40

Vlajková loď ruské flotily - těžký letadlový křižník Admirál Kuzněcov, která byla poškozena při nedávné nehodě způsobené potopením doku a pádem jeřábů bude bez problémů opravena. Speciální komise, která byla zřízena k posouzení škod napočítala celkem 52 poškození. Jejich oprava přijde podle odhadů na 70 milionů rublů, což je v rámci celkového rozpočtu na probíhající modernizaci plavidla malý výdaj.

Podle komise nejsou způsobená poškození kritická a významně neovlivní načasování prací na modernizaci ani náklady na práci. Dokončení modernizace je naplánováno na konec roku 2020. Loď má být předána námořnictvu po provedených zkouškách v polovině roku 2021.

Těžký letadlový křižník Admirál Kuzněcov je jedinou lodí svého druhu v ruském námořnictvu. Jeho výtlak je 55 tisíc tun, délka 305 metrů a šířka 72 metry. Maximální rychlost plavidla je 29 uzlů a maximální dosah asi 8 tisíc námořních mil. Na lodi může sloužit až 2 tisíce námořníků a asi 600 příslušníků letecké skupiny.

Stavba těžkého letadlového křižníku Admirál Kuzněcov byla zahájena 4. prosince roku 1985 v Nikolajevu pod jménem Leonid Brežněv. Na svých prvních testech nesla loď jméno Tbilisi, své své současné jméno nese od 4. října 1990. Militarybox, CC BY-SA

                                             Admirál Kuzněcov / foto: US DoD / PD

 

Diskusní téma: Opravy letadlového křižníku Admirál Kuzněcov

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání