internetový armádní magazín

Pákistánské ozbrojené síly již vyhlížejí turecké vrtulníky T129 ATAK

23.03.2018 14:55

Turecko a Pákistán se blíží k dohodě o pákistánském nákupu třiceti tureckých bitevních vrtulníků TAI T129 ATAK. Podle informací z tureckého ministerstva obrany by turecko-pákistánská dohoda mohla být uzavřena během několika příštích týdnů.

Turecké bitevní vrtulníky T129 byly testovány v Pákistánu a pákistánské ozbrojené síly s nimi vyjádřily naprostou spokojenost. Stroje údajně přesně splňují pákistánské potřeby a požadavky. Cena třiceti vrtulníků T129 pro Pákistán je tureckými médii odhadována na 1,5 miliardy dolarů.

Turecký bitevní vrtulník TAI T129 ATAK je vylepšenou licenční kopií italského vrtulníku Agusta A-129 Mangusta. Turecký výrobce se snaží tento stroj intenzivně nabízet na světovém trhu s vrtulníky a kromě Pákistánu se o něj zajímá i Kazachstán (ten však zatím stále nakupuje ruské Mi-35). Militarybox, CC BY-SA

                                                                          T129 ATAK

                                                        (foto: KIZILSUNGUR / CC BY-SA)

 

Diskusní téma: Pákistánské ozbrojené síly již vyhlížejí turecké vrtulníky T129 ATAK

Datum: 24.03.2018

Vložil: hulvath

Titulek: Asi vedi proc tolik typu

Mne vcera temer yeblo, kdyz jsem cetl ze nase pronajate Grippeny, pokud chteji pusobit mimo CR, treba v Pobalti, tak jim musi Svedove na dalku odblokovat zbranove systemy, jinak je z toho jen neozbrojene letadelko na pruzkum. Jinak receno, cizi mocnost nam muze na dalku vypnout zbrane !! Kdyz toto neni velezrada, tak uz nevim co. Ono je to mozne asi i neoficialne, takze Pakistanci si pri ruznosti typu vzdy uchovaji alespon castecnou bojeschopnost - vschni jim to nevypnou.

Datum: 24.03.2018

Vložil: Cateye

Titulek: Re: Asi vedi proc tolik typu

Četl kde?

Datum: 25.03.2018

Vložil: Tommy

Titulek: Re: Re: Asi vedi proc tolik typu

Na nějakejch aeronetech nebo v mejlu od nějakého konspiračního důchodce...
Jako bychom to tu nepozorovali posledních 5 let o první volby Miloše I.

Datum: 23.03.2018

Vložil: David

Titulek: Pákistán

Přiznám se, tu strategii Pákistánu trochu nechápu. Což o to, T-129 je velice kvalitní, technicky zajímavý typ. Ale Pákistán dosud provozuje americké AH-1 Cobra. Chápu, že je chtějí částečně nahradit, doplnit dalším typem. Jenže před nedávnem si pořídili čínské WZ-10, menší počet Mi-35. Teď k tomu ještě přidají T-129.Trochu přílišná typová roztříštěnost

Datum: 23.03.2018

Vložil: Starlight

Titulek: Re: Pákistán

A to si ještě objednali 12 kusů nových AH-1Z. První už jsou vyrobeny:
https://quwa.org/2017/08/17/photos-suggest-nearing-pakistan-army-ah-1z-viper-delivery/

Datum: 24.03.2018

Vložil: Alex

Titulek: Re: Re: Pákistán

Asi to bude mentalitou tohto regiónu - aj India má resp. chce zaviesť do výzbroje rovnaké zbrane od X nekompatibilných výrobcov.

Vyhledávání