internetový armádní magazín

První vozidla Kamaz K-53949 4x4 Tajfun-K byla předána MO RF

07.12.2017 22:40

Ruské ministerstvo obrany obdrželo od společnosti Remdizel prvních deset nových kolových obrněných vozidel Kamaz K-53949 4x4 Tajfun-K. Jedná se o první vozidla tohoto typu vyrobená po ukončení továrních zkoušek.

Víceúčelové obrněné atomobily Kamaz K-53949 4x4 Tajfun-K jsou určeny k plnění velmi široké palety úkolů. Tato patnáctitunová vozidla mohou přepravovat osoby i materiál, mohou být vybavena speciálními systémy a nástavbami, nebo osazena různými lehkými zbraňovými stanice s kulomety a granátomety. Vyznačují se vysokou celkovou odolností, nadstandardní pancéřovou i protiminovou ochranou tvořenou kombinací ocelových a keramických pancířů, vysokou průchodností terénem i dobrou ovladatelností. Jejich maximální rychlost na silnici je 105 km/h.

Dodavatel vozidel, společnost Remdizel se zabývá opravami, úpravami a modernizacemi vozidel a motorů značky Kamaz. Je také pověřena výrobou některých typů Kamazů, modernizami a dalším vývojem pásových transportérů MT-LB. Militarybox, CC BY-SA

                                                               Kamaz K-53949 4x4

                                      (foto: V. Kuzmin / CC BY-NC-SA / se svolením autora)

 

Diskusní téma: První vozidla Kamaz K-53949 4x4 Tajfun-K byla předána MO RF

Datum: 09.12.2017

Vložil: Terminator

Titulek: Tajfun

Je to stejná třída jako jejich Tigr, někde bylo psáno, že Tajuny by měli být jenom pro VDV a Specnazy. Jinak vypadá lépe než Tigr

Datum: 09.12.2017

Vložil: Jirka4form

Titulek: Re: Tajfun

Hmotnost Tigra je poloviční.

Datum: 08.12.2017

Vložil: Alex

Titulek: Tajfun

Celá řada Tajfun je povedené dílo. Ti, kteří to celé vymysleli, prosadili a zrealizovali (i když výsledek je přeci jenom trošku rusky šalamounský), by si zasloužili zatleskat.

Vyhledávání