internetový armádní magazín

Raytheon bude modernizovat střely Tomahawk Block IV

25.10.2018 08:30

Americká společnost Raytheon zahájí v příštím roce modernizaci střel s plochou dráhou letu Tomahawk Block IV amerického vojenského námořnictva (U.S. Navy) a britského královského námořnictva (Royal Navy). Půjde o tzv. "recertifikaci" prováděnou na střelách po patnácti letech od jejich výroby. Recertifikace kromě kontroly a údržby střel umožňuje odstranit některé jejich zastaralosti a montáž zcela nových systémů. 

Americké i britské námořnictvo se rozhodly v rámci recertifikace integrovat do střel Tomahawk Block IV nové schopnosti. Ty zahrnují zlepšení komunikačních systémů střel a modernizaci podstatné části další elektroniky. Střely dostanou také nové zařízení "ukrývající se" pod označením JMEWS (Joint Multi Effects Warhead System) a budou schopny zasahovat i pohyblivé námořní cíle. Celý modernizační program pro střely Tomahawk Block IV má stát asi dvě miliardy dolarů. Militarybox, CC BY-SA

                               střela Tomahawk Block IV s urychlovačem / foto: US Gow. / PD

 

Diskusní téma: Raytheon bude modernizovat střely Homahawk Block IV

Datum: 28.10.2018

Vložil: veterán 47

Titulek: Tomahawk

Nečudujem sa tomu, keď ich posledné nasadenie v Sýrii bolo blamážou. Nehovoriac o tom, že Rusko ziskalo vraj aj nepoškodené strely.

Datum: 29.10.2018

Vložil: Fero

Titulek: Re: Tomahawk

A teraz tú o Snehulienke ...

Datum: 04.11.2018

Vložil: veterán 47

Titulek: Re: Re: Tomahawk

Ferko!!! Aby iba jeden Tomahawk neodštartoval. Ale aby z 59 Tomahawkov ciel zasiahlo myslím že 8, a ďalšie asi 4 sice doleteli ale zničili iba trávnik. O tej druhej akcii všetci mlčia, teda nevie sa koľko Tomahawkov letelo, ale ten jeden napadnutý a zverejnený cieľ zasiahli však maximálne tri. USA však tvrdia, že 10. Ale spôsobené škody tomu nenasvedčujú.

Záznamy: 1 - 3 ze 3

Vyhledávání