internetový armádní magazín

Renault Trucks Defense předvedl svá lehká taktická vozidla

23.02.2018 18:00

Zastoupení RENAULT Trucks Defense pro Českou republiku připravilo v polovině února ukázky lehkých taktických vozidle ALTV, které nabízí pod značkou ACMAT. Vozidla ALTV v provedení Kombi a Pickup byla předvedena zástupcům ministerstva obrany a české armády na zkušebním okruhu VTÚPV ve Vyškově a v Hummer centru v Praze. Návštěvníci akce si po zkušebním okruhu s profesionálními řidiči výrobce mohli sami vyzkoušet jízdní vlastnosti obou vozidel.
Vozidla ALTV jsou v současnosti ve variantě Pickup nabízená s jednoduchou kabinou, kde osádka členů je maximálně 2+8 lidí a s dvojitou kabinou s kapacitou 4+6 lidí. Vozidla typu Pickup jsou vhodná především pro přepravu nákladu nebo pro průzkumné či pozorovací účely.
Další variantou je verze Kombi (station wagon), určena pro přepravu osob, hlídkování a průzkum nebo jako např. policejní vozidlo. Přepravní kapacita je celkem pět členů osádky.
Prezentace se účastnil také státní podnik VOP CZ, který je průmyslovým partnerem RENAULT Trucks Defense.
Firma RENAULT Trucks Defense nabízí širokou škálu obrněných vozidel, která jsou určena pro armádu a bezpečnostní složky. Používá je francouzská armáda a také několik dalších armád NATO.
Jednotlivé řady vozidel RENAULT Trucks Defense mají vysoký podíl vzájemného využívání stejných komponent, což představuje velký benefit z pohledu následného zajištění náhradních dílů, logistiky a managementu životního cyklu techniky. Vozidla ALTV by mohla být vhodnou náhradou již zastaralých vozidel UAZ, která jsou dnes používaná v české armádě. Militarybox, VOP CZ

                                                            vozidla ACMAT (VOP CZ)

 

Vyhledávání