internetový armádní magazín

Rheinmetall předložil nabídku na modernizaci tanků Challenger 2

15.08.2016 13:50

Německá firma Rheinmetall předložila zástupcům britského ministerstva obrany do výběrového řízení vlastní variantu modernizace britských hlavních bojových tanků Challenger 2.

Německá firma se může pochlubit bohatými zkušenostmi s vývojem a výrobou různých systémů, které jsou nainstalovány v celé řadě tanků na celém světě. V současné době se Rheinmetall podílí na rozsáhlých modernizacích hlavních bojových tanků typu Leopard 2 pro minimálně dva zahraniční zákazníky.

Rheinmetall vyvinul zcela inovativní řešení i pro modernizaci britských tanků Challenger 2. Toto řešení nemá jenom prodloužit životnost tanků, ale také pomocí prověřených systémů zvýšit jejich schopnosti na podobnou úroveň jakou mají nejnovější tanky. Přitom má být všechno nákladově velmi efektivní. 

Jedna varianta řešení modernizace tanků Challenger 2 od společnosti Rheinmetall počítá se zaměnou používaných kanónů L30 s drážkovaným vývrtem hlavně za německé hladkostěnné kanóny L55 se schopností použití nejnovější podkaliberní munice nebo programovatelné munice DM11. Každopádně však dojde k integraci nové optoelektroniky pro zlepšení situačního povědomí osádek a zdokonalení schopností systémů řízení palby. 

Firma Rheinmetall má v úmyslu zapojit do programu modernizace britských tanků celou řadu místních britských společností. Tyto společnosti budou také zajišťovat podporu provozu modernizovaných tanků. Mezi nejvýznamnější partnery určitě patří společnosti Supacat nebo Thales UK. Militarybox, CC BY-SA 

                                              Challenger 2 při vedení palby svým kanónem

                                                    (foto: Russ Nolan RLC / MOD / OGL)

 

 

Diskusní téma: Rheinmetall předložil nabídku na modernizaci tanků Challenger 2

Datum: 16.08.2016

Vložil: Rase

Titulek: komponenty z Ajaxe

Tak dříve se mluvilo o možnosti osazení elektroniky a systémů z bojového vozidla Ajax, což by bylo ideální řešení pro zázemí a údržbu. Pokud by byl vyměněn i kanón, bylo by to skvělé. Přeci jen Rheinmetall má v británii docela slušnou pozici. Podíleli se na konstrukci věže pro Ajax. Tedy sladit německé a britské koponenty do funkčního celku dovedou.

Datum: 16.08.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: komponenty z Ajaxe

Výměnu kanonu považuji za rozumnou, je však otázkou zda bude dost peněz. Myslím. že s kanonem "odborníci" na MO nepočítali.

Datum: 19.08.2016

Vložil: Rase

Titulek: Re: Re: komponenty z Ajaxe

ano, s kanónem se nepočítalo z finančních důvodů. Tak snad Rheinmetall přijde s nějakou zajimavou, ekonomicky přijatelnou nabídkou. Dřívější plány s výměnou počítaly, tak by byla výměna žádoucí

Vyhledávání