internetový armádní magazín

Ruské bitevní vrtulníky budou vyzbrojeny neřízenými bombami

05.12.2018 20:20

Ruské bitevní vrtulníky mají být podle rozhodnutí ruského ministerstva obrany nově vybaveny systémem pro přesné bombardování a vyzbrojeny neřízenými těžkými trhavými bombami (mělo by jít tedy o bomby řady FAB, ale použití jiných bomb je možné).

V příštích dvou letech se plánuje modernizace 22 bitevních vrtulníků Mi-28N Night Hunter a Ka-52 Alligator. Tyto vrtulníky obdrží speciální pumové závěsníky jaké mají i bojové letouny MiG a Suchoj pro neřízené těžké trhavé bomby a bombardovací systém (obdoba různých variant SVP na bojových letounech).

Posádky modernizovaných bitevních vrtulníků vybavených bombardovacím systémem budou muset projít odpovídajícím výcvikem v jeho používání.

Rozhodnutí o vybavení vrtulníků systémem pro přesné bombardování je jasnou reakcí na dosavadní výsledky nasazení vrtulníků v bojových akcích v Sýrii. Militarybox, CC BY-SA

                              Ruské bitevní vrtulníky Mi-28N / foto: Yevgeny Volkov / CC BY

 

 

Diskusní téma: Ruské bitevní vrtulníky budou vyzbrojeny neřízenými bombami

Datum: 06.12.2018

Vložil: Refael

Titulek: Neřízené bomby na vrtulnících

Měl jsem za to, že i české Mi-24 můžou nést neřízené bomby. Před pár lety jsem viděl film z voj.prostředí ještě z komunistické éry, kde při výcviku útoku Mi-24 měli podvěšené bomby. Jen si nevzpomenu na jméno toho filmu.

Datum: 06.12.2018

Vložil: Alex1

Titulek: Re: Neřízené bomby na vrtulnících

Vrtulníky Mi-24 asi mohly nosit malé bomby zcela normálně, taky jsem to někde viděl. Bombardovalo se však asi primitivně, odhadem.

Datum: 06.12.2018

Vložil: Alex

Titulek: .

Použitie neriadených bômb znamená prelet nad cieľom. Nie je to veľké riziko a príležitosť na zostrelenie vrtuľníka?

Datum: 06.12.2018

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: .

Nemusí to tak být. Počítá se asi s vypuštěním bomby z větší výšky a z větší rychlosti, takže po vypuštění bomba pokračuje v přímém letu ke svému cíli, zatím co vrtulník se od cíle odvrací a vzdaluje se.

Datum: 07.12.2018

Vložil: Alex

Titulek: Re: Re: .

Mňa to tiež napadlo. Ale väčšia výška t.j. dlhší čas v nebezpečnej zóne znamená poskytnúť možnosť PVO nepriateľa zostreliť ma. Koncepcia bitevných vrtuľníkov je predsa o lietaní v malej výške.

Záznamy: 1 - 5 ze 5

Vyhledávání